Cultura

"L'oci i el mar" és la nova mostra fotogràfica a la Torre del Port sobre l'esbarjo al mar de la burgesia d'inicis del segle XX

Per Berta Ruiz

L'exposició fotogràfica va inaugurar-se ahir al vespre a la Torre del Port

La Torre del Port de Cambrils acull des d'ahir al vespre una nova exposició fotogràfica. La mostra que porta per títol "L'oci i el mar" està produïda pel Museu Marítim de Barcelona, amb el suport de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), i forma part de la col·lecció "Catalunya marítima. Crònica en blanc i negre (1880-1980)", que recorre els diferents museus marítims d'arreu de la costa catalana. L'acte d'inauguració d'ahir al vespre va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Joan Recasens–, el regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall–, les regidores Mercè Dalmau i Lluïsa Rom i el director del Museu d'Història, Gerard Martí.

L'exposició "L'oci i el mar" conté un total de 36 imatges en blanc i negre i plasma l'oci i l'esbarjo al mar de les classes burgeses a començaments del segle XX. Aquesta classe burgesa va ser pionera en descobrir els grans plaers del bany, de la costa, de la brisa marina i del gaudi a la sorra de la platja, així com la pràctica d'esports aquàtics. A l'inici del segle eren les classes burgeses les que gaudien d'aquest oci al mar, però en el decurs del segle passat tot aquest temps lliure va popularitzar-se, fent de les vacances un dret dels treballadors. A l'exposició es poden veure algunes d'aquestes instantànies i la relació d'aquesta gent amb el mar.

Comenta aquest article