Societat

La Congregació de la Puríssima Sang homenatja els col·laboradors musicals de la parròquia de Santa Maria

Per Raquel Samaniego

Els homenatjats, d'esquerra a dreta, són: Pere Martí Castells, Josep M. Vallès, Miquel Javaloy, Rosa Colom, Pere Navarro, Fernando Sarasa i Joan Martí

El passat divendres al vespre, a les 20 hores, es va celebrar el primer acte previ de la Setmana Santa. La Parròquia de Santa Maria va aplegar una cinquantena de fidels per escoltar una audició de música Sacra, amb reproduccions de fragments de les principals obres de músics com Bach o Mozart, per exemple. L'acte va ser presentat pel cambrilenc Pere Martí Castells, membre de la junta de la Congregació de la Sang. Segons va explicar, aquesta audició s'organitzava per "ambientar els propers actes de la Setmana Santa, ja que és una celebració en què la música és molt important. A més, també hem volgut aprofitar que l'església catòlica, al llarg de la seva història, té obres religioses molt rellevants molt conegudes avui dia".

Reconeixement als col·laboradors musicals

En aquest acte, al finalitzar l'audició, es va fer un homenatge a moltes de les persones i entitats que han col·laborat musicalment en els actes litúrgics de la Parròquia des de l'any 1950, o bé han format part dels actes culturals que ha organitzat la Congregació de la Sang. Entre els homenatjats, hi ha representants del cor musical de l'any 1945, monitors de cants, l'Escola de Música o la Coral Verge del Camí. Les persones que van recollir el diploma com a "excel·lent col·laborador musical" van ser: Miquel Javaloy, Pere Navarro, Joan Martí, Josep M. Vallès, Rosa Colom, Pere Martí Castells i Fernando Sarasa.

Comenta aquest article