Informació general

Les associacions veïnals demanaran a l'alcalde una rebaixa de tots els impostos municipals

Per Berta Ruiz

Moment de la reunió celebrada el passat dijous al Centre Cívic Les Basses

Diferents associacions veïnals de Cambrils –convocades per l'Associació de Veïns i Propietaris del Molí de la Torre– van reunir-se el passat dijous a la tarda al centre Les Basses per consensuar un escrit que es presentarà a l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– en un termini de 15 dies, per sol·licitar-li una entrevista en la qual es demanarà una rebaixa de tots els impostos municipals. D'altra banda, tal com ha explicat la secretària de l'Associació de Veïns i Propietaris del Molí de la Torre –Lydia Aguirre– a Revista Cambrils Diari Digital, mentre no es doni aquesta reunió, cada associació elaborarà les seves pròpies propostes relacionades amb el tema dels impostos que es presentaran quan es doni la trobada amb l'alcalde.

"La pregunta clau és on van a parar els nostres impostos"

Segons va comentar Lydia Aguirre a Revista Cambrils Diari Digital, "el tema principal són tots els impostos municipals, perquè no es tracta que ens baixin l'IBI per un costat i que per altra banda ens puguin un altre impost com per exemple les escombraries. La pregunta clau és on van a parar els nostres impostos". De fet, tal com va explicar la secretària de l'Associació de Veïns i Propietaris del Molí de la Torre, "l'alcalde va enviar una carta a bona part de les urbanitzacions de llevant. Aquesta carta va anar acompanyada d'una sèrie de gràfiques i de comparatives, si més no sospitoses. Perquè per exemple en algunes comparatives agafa uns municipis i unes altres uns altres. Ens compara l'increment de l'IBI amb l'índex del preu de la vivenda com si nosaltres anéssim a vendre la nostra casa. La casa d'un és on viu i no comercia amb aquesta". Aguirre també va comentar que, "també ens va enviar un quadre de despeses en el qual diu que l'import per habitat al Molí de la Torre que gasta l'Ajuntament de Cambrils és altament superior al de la resta del municipi". Per arribar a aquestes conclusions, segons Aguirre, "l'alcalde ens inclou el que té previst fer aquest any que és ni més ni menys que el mateix que tenia previst fer l'any passat i que no va fer o el que tenia previst fer l'any anterior i que tampoc va fer que és el famós centre cívic del Molí de la Torre, i després ho divideix per un número d'habitants que no es correspon amb la realitat, perquè utilitza el cens electoral, és a dir, no compta amb els menors de 18 anys".

Deu associacions s'hi sumen

Un altre exemple, tal com va assenyalar Aguirre, és al barri del Regueral que està habitat majoritàriament per segones residències d'estiu. En aquesta zona, hi ha unes 1.500 vivendes, de les quals hi ha unes 200 persones censades permanentment a Cambrils. "És a dir, ell cobra per les 1.500 vivendes, però reparteix les despeses entre 200 persones. El repartiment, lògicament, és molt superior al real. O per exemple, al nostre barri també ens col·loca unes despeses de tipus social i d'activitats, de les quals no se'n realitza cap. Per tant, ens carrega unes repercussions de despesa que no es corresponent a la realitat", va afegir Aguirre.

A la reunió del passat dijous hi van assistir les següents associacions: l'Associació de Propietaris del Regueral, l'Associació de Veïns del Barri Antic del Port, l'Associació de Veïns i Propietaris Sol Cambrils, l'Associació de Veïns i Propietaris Aplec Vilafortuny i Jardins, l'Associació de Veïns Nou Cambrils, l'Associació Veïns "La Roda" Eixample platja, l'Associació de Veïns El Pinaret, l'Associació de Veïns La Parellada i l'Associació de Veïns i Propietaris Molí de la Torre. L'Associació de Veïns Els Ametllers no va poder assistir a la reunió, però també s'adhereix a la petició conjunta.

Comenta aquest article