Esports

El FC Cambrils diu no a la unificació de clubs i dóna un sí unànime a la creació de futbol base

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'assemblea d'ahir al vespre amb el tresorer del FC Cambrils, Jordi Rubio; el president del club, Mingo Capafons i el vicepresident esportiu, Xavier Morell, dalt de l'escenari del Centre Cultural

El FC Cambrils ja s'ha pronunciat i ho ha fet d'una manera clara i contundent. Els 56 socis reunits ahir al vespre en l'assemblea general ordinària van dir que no a la unificació o fusió de clubs i van donar un sí unànime, 55 vots a favor i una abstenció, a la creació d'equips de base.
Per a crear el futbol base, el FC Cambrils disposarà de l'ajut del Marina. Cinc dels directius d'aquest club, socis també del FC Cambrils i presents ahir a l'assemblea, van manifestar públicament la seva predisposició a col·laborar activament en aquesta nova estructura per a que sigui possible de cara a la temporada 2010-2011. Tal i com apuntava Joan Ferraté, president del Marina, a l'acabament de l'assemblea, no es descarta que si hi ha una entesa entre els clubs, es pugui establir, també, un conveni de filiació entre el FC Cambrils i el Marina.
Amb això es tanca un dels enigmes que encara quedava per resoldre dins el procés d'unificació de clubs de futbol cambrilencs, iniciat ara fa un any. En aquell moment, el FC Cambrils va posposar la seva decisió d'entrar a formar-ne part per donar-se un temps de reflexió i prendre la decisió en assemblea de socis, tal i com es va fer ahir.

Jordi Font i Mingo Capafons dimitiran dels seus càrrecs dins la UCF

La decisió presa pel FC Cambrils ahir al vespre tindrà una conseqüència immediata. Tant el president del FC Cambrils, Mingo Capafons, com Jordi Font, vocal de la junta directiva del FC Cambrils presentaran la seva dimissió dels càrrecs que ocupen dins de l'organigrama de la UCF Cambrils. Cal recordar que Jordi Font ocupa el càrrec de vicepresident de la Unificació de Clubs de Futbol Cambrils i Mingo Capafons n'és un dels vocals.

Decisió irrevocable

La votació es va fer al final de l'assemblea, que va començar a 2/4 de 9 del vespre i va acabar a les 10 de la nit. En tot aquest temps hi va haver temps d'establir un intens debat que va permetre comentar les relacions entre el FC Cambrils i la UCF Cambrils. Cal tenir en compte que el FC Cambrils té un conveni de filiació amb la UCF Cambrils però que, tal com van exposar ahir els directius del FC Cambrils, "a l'hora de la veritat tot han sigut problemes". Els directius també es van referir a una reunió que hi ha hagut aquesta mateixa setmana entre els responsables dels dos clubs i que no va servir per acostar postures. Més aviat el contrari ja que com van dir públicament Mingo Capafons i Xavier Morell, ells ja no estaven disposats a parlar més de possibles filiacions ni unificacions amb la UCF, "ja no farem més reunions, abans presentarem la dimissió", van dir.
D'altra banda, a l'hora de prendre la decisió de no entrar en la unificació de clubs es va valorar el fet de mantenir el nom i la història de l'entitat, "amb la unificació o fusió s'acabaria el FC Cambrils i la seva història", va dir un soci.

Pressupost de 89.000 euros

En els dos primers punts de l'ordre del dia el FC Cambrils va presentar els comptes de l'entitat aixi com el pressupost previst per a aquesta temporada. El pressupost de despeses puja als 89.208 euros i es confia poder arribar a cobrir-lo. Dins d'aquest apartat, els membres de la junta directiva van explicar que, des de l'any passat, estan sofrint una retallada econòmica per part de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament.

Comenta aquest article