Cultura

L'Ajuntament i l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona signen un conveni per a la conservació del fons històric de les parròquies cambrilenques

Per Redacció

Moment de la signatura del conveni entre l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol

L'Ajuntament de Cambrils, conjuntament amb el Museu d'Història de Cambrils i l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) van signar ahir al matí un conveni marc amb l'objectiu de preservar i difondre el fons històric generat per les diverses parròquies cambrilenques. El conveni preveu la digitalizació dels fons documentals de la parròquia de Santa Maria, l'església de Sant Pere i l'església de Santa Maria de Vilafortuny, dipositats a l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. El Museu d'Història de Cambrils col·laborarà econòmicament en aquest projecte.

El conveni, signat a l'Arquebisbat de Tarragona, té una vigència de cinc anys i permetrà crear un fons digital que podrà consultar-se a través d'internet, a la pàgina web de l'AHAT. Amb aquesta iniciativa, el Museu d'Història de Cambrils, així com l'Arxiu Municipal de Cambrils, continuen amb l'objectiu d'apropar la història cambrilenca a la ciutadania. A més, l'acord facilitarà la conservació d'aquests documents, datats entre els segles XV i XX. Cal destacar que l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona va ser creat l'any 1920 pel cardenal Vidal i Barraquer, fill il·lustre de Cambrils, per tal de guardar-hi tota la documentació antiga de la diòcesi de Tarragona.

La signatura del conveni va anar a càrrec de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i l'arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol i Balcells. A aquest acte també hi van ser presents, l'arxivera municipal de Cambrils –Montserrat Flores–, el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–, el director de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona –mossèn Manuel Fuentes– i el tècnic de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, Joan Quijada.

Comenta aquest article