Cultura

La Biblioteca Municipal canvia el seu sistema de préstec i de reserva i presenta un nou catàleg

Per Redacció

La Biblioteca Municipal incorpora millores en els serveis de préstec i reserves de documents

El canvi del sistema informàtic a les Biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya suposa una millora del servei pels usuaris, tant en novetats disponibles com en préstec. A partir d'ara, el nombre de documents que es poden prendre en préstec és fins a 30 a tota la Xarxa de biblioteques, i durant 30 dies. En total es poden prendre 10 llibres, 5 revistes, 5 DVD, 5 CD, 5 CDR.

Cada usuari pot fer fins a cinc reserves, facilitant l'adreça de correu electrònic. Quan quedi lliure, es rebrà un avís al correu electrònic i es tindran fins a cinc dies per recollir-lo, sinó el programa cancel·larà la reserva i avisarà la persona següent. Aquella persona que es retardi en la devolució d'un document, tindrà una penalització. Hi ha un carnet per punts, i es posarà un punt de sanció per document i dia de retard; 90 punts suposaran a 15 dies d'exclusió del servei.

Consulta de catàleg

Hi ha un nou catàleg disponible per tots els usuaris: http://argus.biblioteques.gencat.cat. Caldrà que l'usuari es validi introduint les seves dades i un PIN, que serà compost de sis dígits de números i lletres. Com a usuaris es podran realitzar les següents operacions: veure els documents prestats i la data de retorn; crear i exportar llistes de documents preferits; renovar i reservar documents de la biblioteca; fer comentaris i valorar els documents de la biblioteca; i rebre avisos de venciment de documents en préstec o de l'arribada de documents reservats.

Comenta aquest article