Informació general

Els veïns denuncien la brutícia i les escombraries que s'acumulen al parc de Mas Clariana, a Vilafortuny

Per Raquel Samaniego

Aspecte del parc situat a l'avinguda de Mas Clariana. En un primer terme, una de les moltes papereres de la zona plena d'escombraries; al fons, el parc infantil
Aspecte del parc situat a l'avinguda de Mas Clariana. En un primer terme, una de les moltes papereres de la zona plena d'escombraries; al fons, el parc infantil | Lluís Rovira i Barenys


Vidres trencats, sabates, bosses de brossa, ampolles, llaunes... Tot això i més porqueria és el que es pot trobar al parc i zona verda de l'avinguda de Mas Clariana, al barri de Vilafortuny. L'espai que fins el passat estiu era lloc d'esbarjo i passeig per moltes famílies i nens, avui en dia és una zona per la que no hi passa pràcticament ningú, a excepció de qui hi porta un gos, ja que entre totes les escombraries que deixen les persones incíviques, també es recomana anar mirant a terra constantment per no trepitjar excrements.

Les papereres estan plenes; no hi cap una bossa més, per petita que aquesta sigui. En conseqüència, el parc està ple de residus de tota mena; ja poden ser les tradicionals bosses amb anses que habitualment tothom llença als contenidors, o bé bosses de plàstic plenes a saber de què. Fins i tot, hi ha algun colom mort. En definitiva, un lloc que tenia molta vida i que ara està completament descuidat i deshabitat a qualsevol hora del dia. Els veïns han volgut denunciar públicament aquesta situació al no haver rebut resposta ni per part de l'Ajuntament ni de l'administrador de finques. "Abans estava ple de nens amb les seves famílies que venien a jugar al parc infantil després del col·legi. Ara fa por passejar per aquí quan ja no hi ha llum", explica un dels veïns. Aquesta zona, a més, és una de les més concorregudes per tots els que a Vilafortuny tenen la seva segona residència. "S'apropa Setmana Santa i encara continua així", afegia. Properament, hi haurà junta de veïns en la que es debatrà aquest tema.

L'Ajuntament i l'administrador de finques es passen la pilota

En aquest punt, entren en joc tant l'administrador de finques, Vizcaíno y Asociados, com l'Ajuntament. Uns i altres es passen la pilota sobre qui ha de netejar el parc. L'entitat urbanística es va aprovar el setembre de 2001, i és durant cinc anys que s'estableix que les responsabilitats van a càrrec de l'administrador. Posteriorment, es pot allargar o bé traspassar els serveis a l'Ajuntament. Tal com Fernando Vizcaíno ha corroborat a Revista Cambrils Diari Digital amb diversos informes, demà dijous farà just dos anys que van entrar al registre del consistori una sol·licitud de traspàs. Passats nou mesos d'aquest primer escrit i al no haver rebut resposta, el 19 de desembre de 2008 van tornar a insistir entrant a l'Ajuntament una nova instància.

"Des del dia que es va sol·licitar el traspàs dels serveis de l'entitat urbanística, no hem cobrat als veïns el servei de neteja", deia l'administrador. Per la seva part, Joan Mas, regidor d'Obres Públiques i Medi Ambient, assegurava que "el traspàs està en tràmits" i que ja ho tenen pressupostat per aquest 2010. Va afegir que, quan els veïns es queixen d'aquesta situació a l'Ajuntament, "també es remet una notificació a l'administrador de finques perquè ho netegin, perquè fins que no s'hagi signat el traspàs, encara és responsabilitat seva".

Queixes dels veïns

Mentre que aquest desitjat traspàs pels veïns es fa o no efectiu, la realitat és que Vilafortuny té un parc i una zona verda pràcticament inservible. Segons deia Vizcaíno, el passat 31 de gener ja es va fer una neteja. Tot i així, sigui de qui sigui la responsabilitat, és imprescindible que la situació no s'allargui i que facin una millora considerable per que aquell espai torni a reviure.

 


Aspecte del pinar de Mas Clariana, al barri de Vilafortuny
 

 

Comenta aquest article