Concurs

Rotllets de col sobre crema de bròquil i pètals de col de Brussel·les


  
 

 
Ingredients (4 persones):
  • 1/2 bròquil verd
  • 1/2  col
  • 4 cols de brusel.les
  • Un pit de pollastre
  • 125gr. Carn picada (vedella i porc)
  • 1 porro
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • Formatge rallat
  • 50 gr. Farina
  • 50 gr. Mantega
  • 2 patates
  • Crema de llet
  • 2 alls
  • 5 tomàquets cherry
  • Oli d’oliva
Elaboració:

Per els rotllets de col:

  
Roger Montaner Margalef

Primer farem la farsa ofegant els ingredients amb aquest ordre: all (tallat a làmines), ceba, porro, col a (parts iguals tallades a brunoisse gran) i el tomàquet abans pelat i trossejat. Tot seguit hi afegirem la carn de pollastre abans desossada i la carn picada, i ho deixarem coure tot junt, “a la farsa i predominen les verdures”.

Una vegada cuit ho passarem pel túrmix i ho reservarem.

A  continuació escaldarem les fulles de col llevant-li els nervi central, d’aquesta manera podrem manipular la col per fer els rotllets. Farem els rotllets.

Finalment ho posarem a una placa sobre mantega perquè no s’apegui i damunt dels rotllets farem una beixamel i tambe li ficarem formatge ratllat, i ho courem al forn fins que  es gratini.

Per la crema de bròquil verd:

Tallarem el bròquil a trossos i la patata i ho bullirem.

Tot seguit farem un sofregit d’alls tendres i hi afegirem el bròquil i patata una vegada escorregut i ho deixarem coure.

Ho passarem pel túrmix i posarem punt de sal i ho acabarem amb crema de llet que ens donarà cremositat.

Pètals de col de Brussel·les:

Simplement li posarem sal a les fulles de col i ho posarem sobre oli molt roent i de seguida ho eixugarem amb paper absorbent.

Les fulles de col ens quedaran cruixents.

Muntatge del plat:

Farem una base de crema de bròquil i a sobre els rotllets, la combinació de sabors hi queda molt bé. I als costats de decoració hi farem una flor amb els pètals de col de Brussel·les i el tomàquet cherry. 

Comenta aquest article