Societat

Les associacions d'immigrants cambrilenques reben un reconeixement per la seva promoció i ús del català

Per Redacció

Les associacions d'immigrants de Cambrils van rebre una placa de reconeixement

El passat 11 de març, la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística van organitzar un acte de reconeixement a diverses entitats del Camp de Tarragona que promouen el coneixement i l'ús del català.

Les cinc associacions d'immigrants implantades a Cambrils, amb les quals el Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus té conveni, van ser-hi presents i van rebre una placa de reconeixement. Aquestes són l'Associació de Colombians de Cambrils, l'ALPICC, l'Associació Llatinoamericana Peulla Brotes Nuevos, la Unió Llatinoamericana Catalana de Cultura i l'Associació d'Amazics de Catalunya. Durant l'any 2009, aquesta col·laboració entre les associacions cambrilenques i el Servei Local de Català de Cambrils s'ha traduït en cinc cursos de nivell bàsic amb 150 inscrits.

A l'acte de reconeixement hi van ser presents, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– i el regidor de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils, Oliver Klein. A banda, també es va comptar amb les intervencions del delegat del Govern de la Generalitat –Xavier Sabaté–, el secretari per a la Immigració –Oriol Amorós–, el secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística –Bernat Joan–, la presidenta del CNL a Tarragona –Rosa Rossell– i la presidenta del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, Empar Pont.

Comenta aquest article