Societat

El Sopar de la Fam recapta uns 4.150 euros, que es destinaran a l'escolarització d'una aldea a l'Índia

Per Berta Ruiz

El sopar de la Fam va aplegar unes 200 persones al Pavelló Municipal d'Esports

El Palau Municipal d'Esports va acollir aquest passat dissabte a la nit, una nova edició del tradicional Sopar de la Fam, organitzat per Mans Unides de Cambrils, amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils. Enguany, es van recaptar uns 4.150 euros, una xifra lleugerament inferior a l'assolida l'any passat quan es van recollir uns 5.000 euros. Al sopar hi van assistir unes 200 persones, una afluència de gent una mica inferior a la d'altres anys.

Tot el volum de diners recaptats es destinaran a un projecte de promoció de l'educació primària d'una comunitat tribal a l'Índia. Concretament, el projecte se centrarà en el districte de Khunti, a l'aldea de Patka, situada a l'interior de la jungla d'aquest país. L'objectiu de Mans Unides és crear una infraestructura educativa en aquesta zona, per tal de reduir l'analfabetisme entre la població. El projecte consisteix en la construcció d'una escola i d'un internat per a nens i nenes d'aquesta comunitat. Es preveu que l'escola tingui capacitat per a uns 500 alumnes i un centenar d'alumnes interns.

Actuacions musicals i teatrals

La vetllada es va encetar amb una actuació a càrrec de l'Agrupament Escolta Gent de Mar els quals van preparar una projecció d'imatges relacionades amb el projecte solidari d'aquesta edició a càrrec de Mans Unides a l'Índia. Després d'aquesta primera actuació van venir dues més, una de la mà del grup de vent de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, "Crescendo", el qual va oferir un petit repertori musical a tots els assistents, i l'altra a càrrec del grup de teatre cambrilenc La Teca, que va oferir un petit fragment de l'obra "La família bé. Gràcies". Cal destacar que la breu representació teatral de La Teca va entusiasmar el públic que omplia la pista del pavelló.

Després de les actuacions musicals i teatrals, va tenir lloc el tradicional sopar, preparat en safates com cada any. Des de l'organització de Mans Unides volen demanar disculpes per alguns problemes de logística que van produir-se durant el repartiment del sopar. D'altra banda, també volen agrair la col·laboració de les persones que van portar desinteressadament coques i truites per a repartir-se durant la vetllada, així com de tota la gent que va acostar-se un any més a aquest tradicional acte solidari.

Comenta aquest article