Camp

El Camp de Tarragona surt al carrer contra el patriarcat

Per Francesc Bermúdez

La manifestació plena de banderes liles i estelades es dirigeix cap a la plaça de la Font de Tarragona

Unes 200 persones van manifestar-se ahir pels carrers de Tarragona en motiu del dia de la dona treballadora, i sota el lema "Dones! La crisi ens fa més precàries!". La manifestació va ser convocada per la Coordinadora 8 de març, una plataforma formada per diversos col·lectius feministes, de dones, organitzacions de l'esquerra independentista i sindicats de l'esquerra anticapitalista del Camp de Tarragona. Aquesta manifestació ha estat la culminació de nombrosos actes a Reus, Torremdembarra i Tarragona, on s'han organitzat xerrades, tallers, vídeo-fòrums i exposicions sobre l'opressió patriarcal.

La manifestació va transcórrer sense incidències i en un ambient combatiu i reivindicatiu. Durant el recorregut els manifestants van cridar lemes com ara "sense les dones no hi ha revolució" o "fora els rosaris dels nostres ovaris". La protesta va acabar a la plaça de la Font, on es va desplegar una pancarta i posteriorment es va llegir el manifest unitari i diversos parlaments.

En els parlaments  i el manifest de la Diada, les diferents organitzacions i col·lectius van remarcar "la necessitat de les dones de continuar treballant i lluitant, on totes les organitzacions han de seguir demostrant que no és possible un funcionament diferent de la igualtat formal, més just pel conjunt de la classe treballadora, sinó es batalla contra l'opressió patriarcal".

La manifestació per primer cop unitària, va ser convocada per diferents col·lectius i organitzacions d'arreu del Camp de Tarragona: Assemblea de Joves La Guspira, Assemblea de Joves de Reus, Assemblea de Joves Tarragona, Ateneu Llibertari Alomà , Brigades Antifeixistes de Tarragona, Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, Casal Despertaferro, Cau de Llunes Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, CGT, Co.bas, CUP-Tarragona, Dones en Acció, Endavant (OSAN), Esquerra Independentista del Camp, H20 (col·lectiu de gais, lesbianes i transexuals), IAC-USTEC, La Gainanada, Hora violeta, Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Comenta aquest article