Esports

El regatista Mon Cañellas, de 13 anys, participarà a la Copa d'Espanya d'Optimist

Per Raquel Samaniego

El jove regatista Món Cañellas és un dels quatre tarragonins que participaran a la Copa d'Espanya

Món Cañellas, del Club Nàutic Cambrils, participarà a la Copa d'Espanya d'Optimist que es disputarà a aigües de Gijón per Setmana Santa, els dies 1, 2 i 3 d'abril. El jove cambrilenc de 13 anys ha aconseguit classificar-se tercer entre els 17 regatistes catalans que participaran en aquesta competició, que reunirà els millors de cada comunitat autònoma, sent un total de 120. Ell, conjuntament amb tres regatistes del Club Nàutic de Salou, seran els quatre representants de la demarcació tarragonina.

El cambrilenc és la tercera vegada que es classifica a la Copa d'Espanya. L'any passat va quedar 12è i l'anterior el 40è. Les expectatives d'enguany, segons el seu pare, són molt bones, doncs "Món ha anat superant-se any rere any i cada vegada és més conscient de que pot aconseguir una molt bona posició al campionat estatal". Segons deia, volen posicionar-se entre els cinc primers, ja que aquests serien els que prendrien part del Mundial, que se celebrarà a Malàisia. Si quedés entre el cinquè i el desè a la classificació de la Copa d'Espanya, participaria a l'europeu, que se celebrarà a Polònia. "Estem intentant treballar perquè pugui participar al Mundial. Ja ha participat en diverses regates en les que competien regatistes d'altres països i ha quedat en bon lloc, com per exemple a la regata Internacional Kabb Trophy de Palamós", explicava el seu pare.

Primer al rànquing català d'optimist

Món Cañellas ocupa la primera posició del rànquing de la categoria optimist a nivell català, juntament amb un altre noi amb el que està empatat a punts. Enguany i el proper, però, seran les últimes temporades que participarà a l'optimist, doncs ha de canviar de categoria. En aquest punt, Món podrà triar si segueix en individual o competeix en parella, i en quina modalitat ho vol fer.

Els catalans participants a la Copa

La selecció catalana d’optimist queda formada per regatistes del CN Vilassar de Mar (6), CN El Balís (4), CN Salou (3), CN Garraf (2), CN Cambrils (1) i CN Port d'Aro (1). Després de la Copa d'Espanya de Gijón, continuaran les proves classificatòries per tal de definir la selecció que disputi el Campionat d’Espanya a S'Arenal (Mallorca).

Món Cañellas disputant una regata en aigües de Salou

Comenta aquest article