Cultura

Es consolida la qualitat del FEC Cambrils - Reus al rebre més del doble de curts participants que l'any passat

Per Elena Martí

El cambrilenc Josep Manuel G. Varo va guanyar el primer premi de microfilms

El passat dissabte 6 de març al vespre va tenir lloc l’acte de cloenda de la XII edició del Concurs Europeu del FEC Cambrils-Reus al Teatre Bartrina. La cloenda va ser presentada per l’actriu Anna Barrachina i el periodista Jordi Gil. Alguns membres del jurat com el regidor de Cultura de Cambrils —Joan Recasens—, la cap d'àrea de cultura de Reus —Empar Pont— o l'alcalde de Reus —Lluís Miquel Pérez—, van ser els encarregats de lliurar els premis als curts guardonats.

El primer premi del jurat del concurs europeu va ser per 'Rosenhill', de Johan Lundborg i Johan Store (Suècia), dotat en 4500 euros; i el segon va ser 'Ich Bin’s Helmut', de Nicolas Steiner (Alemanya-Suïssa), dotat en 2000 euros. El premi Bigas Luna a la millor història va ser per 'Socarrat', de David Moreno (Madrid), que també va emportar-se a l'edició de cambrils el primer premi del públic i del jurat. Per últim, el premi del públic d'aquesta edició europea va ser per 'Uerra', de Paolo Sassanelli (Itàlia).

Un cambrilenc guanya el primer premi de microfilms

El primer premi del concurs de microfilms d'enguany va ser per 'No m’oblidis', del cambrilenc Josep Manuel G. Varo, i dotat en 1.000 euros. Enguany l'element que s'havia d'introduir al microfilm, d'un minut de durada, era una màquina de fer punta. El segon premi va ser per '(P)odi(um)', de Jordi Gervas i Jordi Pla (Lleida), dotat en 500 euros. A més dels films premiats també es van projectar dos curts convidats fora de competició: 'Matagalpa' de Stéphane Bergmans (Bèlgica, 2008) i 'Istället för Abrakadabra' de Patrik Eklund (Suècia, 2008).

Cal destacar que enguany al Festival han participat uns 2.500 curts, superant el doble dels de l’any passat i augmentant la seva qualitat. En l’edició estatal es van poder veure els 21 curts seleccionats a Cambrils i en l’edició europea s’han vist els 17 seleccionats a Reus, així com els guanyadors de la setmana passada. El nombre d'assistents a les sessions i cloendes també ha crescut considerablement, arribant a fins a 5.000 espectadors a la població reusenca. A més, el FEC a Reus també ha comptat amb diverses activitats com 'Nice too meet you' a l’Hotel Gaudí i la projecció de D.O. Films a la Sala Santa Llúcia de Reus i Festival Nit al Pub Suau, entre altres activitats paral·leles.

Comenta aquest article