Cultura

"Boscos per a què?" és la nova mostra de la sala Àgora que s'endinsa en els boscos catalans

Per Berta Ruiz

L'exposició es va inaugurar ahir al vespre a la sala Àgora de l'Ajuntament

La sala Àgora del consistori cambrilenc acull des d'ahir al vespre l'exposició "Boscos per a què?", una mostra que s'endinsa en els boscos catalans i en les seves grans funcions avui en dia. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges.

El 40% de Catalunya és massa forestal

Aquesta exposició, produïda per l'Obra Social Caixa Sabadell Obra i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya– convida al visitant a observar i reflexionar sobre l'entorn natural que ens rodeja i l'àmplia cultura forestal que existeix a Catalunya. Cal destacar que el territori català compta amb una massa forestal d'un 40%, és a dir, gairebé la meitat de Catalunya és bosc, una proporció que significa gairebé 200 arbres per habitant.

Una mostra interactiva

En la mostra "Boscos per a què?" es poden trobar tot un seguit de cartells informatius, un audiovisual sobre els boscos catalans o fins i tot, un joc d'ordinador interactiu en el qual es fan preguntes relacionades amb la temàtica. Al llarg d'aquest espai interactiu es presenten una sèrie de valors que s'han de tenir en compte per cuidar els nostres boscos: amb una gestió sostenible del medi, evitant l'abandonament i la sobreexplotació de les superfícies boscoses, l'estalvi de combustibles fòssils, la reducció de la contaminació i la minimització del risc d'incendis forestals. Tot plegat, fent ús d'una bona cultura forestal que protegeixi aquestes zones amb pràctiques adequades com la producció forestal certificada, l'aprofitament de la biomassa, el turisme rural, la recerca científica o l'educació ambiental. Aquesta exposició parla de com podem contribuir-hi amb el foment d'unes actituds cíviques positives i amb el rebuig de determinats comportaments perjudicials.

L'exposició es podrà visitar a la sala Àgora de l'Ajuntament fins el proper 9 d'abril.

Comenta aquest article