Informació general

Es dóna el primer pas per a la formació de la comissió ciutadana Cambrils decideix

Per Lluís Rovira i Barenys

Els impulsors del referèndum a Cambrils, ahir al Centre Cultural

El primer objectiu dels impulsors del referèndum per a la independència de Catalunya a Cambrils s'ha complert amb èxit. Ahir al vespre es va fer la primera assemblea, oberta a tothom, en la que es tractava de marcar un full de ruta organitzatiu per a celebrar la consulta a Cambrils. La primera condició que s'havien imposat el grup de persones impulsores per a continuar endavant era que ahir s'arribés a un mínim de 40 persones compromeses en l'organització de tot aquest procés. I l'objectiu es va complir amb escreix. De les 65 persones que ahir van ser presents a l'acte celebrat al Centre Cultural, poc més de 40 ja es van apuntar com a col·laboradors i van mostrar la seva predisposició a involucrar-se en l'organització de la consulta.

Reunió constitutiva el dijous 11 de març

El primer pas ja està fet. El següent pas es farà a la reunió que s'ha convocat pel proper dijous 11 de març, a les 8 del vespre, al Centre Cultural. En aquesta reunió es decidirà formalment si es tira endavant la consulta i això es farà si s'arriba a un mínim d'uns 80 voluntaris, aproximadament. En aquesta setmana es confia en la difusió que en facin la mateixa gent que ahir van ser al Centre Cultural per a aportar més voluntaris. Si s'arriba al mínim de persones previst, es constituirà la plataforma Cambrils decideix.

7 comissions de treball

En l'assemblea d'ahir, els impulsors de la consulta, Marc Gibert, Pau Fargas, Albert Recasens, Mercè Fargas i Clara Colom, van explicar un possible esquema organitzatiu format per 7 comissions de treball amb unes responsabilitats concretes cadascuna d'elles. Segons van explicar, les comissions s'haurien de reunir setmanalment per enllestir la feina pròpia de cadascuna. Per damunt d'aquestes comissions hi hauria la comissió ciutadana organitzadora, de la que hi formarien part, al menys, un responsable de cada comissió.
Els impulsors de la consulta van deixar clar que tot està per fer i per decidir. Un cop fets els apunts bàsics de l'organització de la consulta es va obrir un torn obert de paraules. En aquest apartat es va explicar que s'havia optat per fer la consulta a Cambrils en la tongada que es farà el proper 25 d'abril per considerar-ho una data idònia, dos dies després de Sant Jordi, i molt millor que la del 20 de juny, la següent tongada de consultes, ja que és una època més complicada a nivell d'actes a Cambrils.

El proper 25 d'abril es farà la consulta a poblacions i ciutats com Figueres, Girona, Igualada, Manresa, Olot, Sant Just Desvern, Torredembarra, Valls i Vila-seca, entre molts d'altres. Al Baix Camp, faran la consulta, de moment, Reus, Botarell, La Selva del Camp, Les Borges del Camp i Riudoms.

Comenta aquest article