Cultura

El pintor barceloní Daniel Berdala porta fins a la sala Àmbits els seus "Espais atenuats"

Per Berta Ruiz

Daniel Berdala amb alguns dels quadres que es poden trobar a l'exposició "Espais atenuats" a la sala Àmbits

El pintor barceloní Daniel Berdala ha portat fins a la sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional la seva darrera exposició pictòrica sota el nom de "Espais atenuats". Berdala, que va obtenir el tercer premi de pintura Vila de Cambrils 2009 per la seva obra "Les distàncies de la mirada", ha volgut fer una breu pinzellada de la seva obra i de les seves tècniques pictòriques a Revista Cambrils Diari Digital.

Daniel Berdala, tal com ell mateix defineix, realitza tres tipus de treballs diferents: per un costat, crea paisatges tant urbans com naturals; per un altre costat, tracta les imatges de persones i d'altres figuracions –àmbit que li va valdre el tercer premi de pintura al certamen cambrilenc– i per una altra banda, en la seva obra també treballa amb les abstraccions, a través de "paisatges destruïts". En aquesta ocasió, la mostra instal·lada a la sala Àmbits recull aquesta part més abstracta i figurativa del paisatge.

Tècnica de l'oli

Pel que fa a la tècnica que empra per pintar els seus quadres, Daniel Berdala explica que l'element principal és la pintura a l'oli; "des del principi treballo en acrílic i després li dono diverses capes d'oli fins que aconsegueixo la textura correcta". Quant a l'ús dels colors en els seus paisatges, el pintor barceloní confessa que "això sempre depèn de l'estat d'ànim del pintor. Hi ha diferents moments en els que trobes més convenient posar un tipus de llum o imatge. Com qualsevol creatiu, hi ha moments per a tot".

Per altra banda, sobre el títol triat per aquesta mostra, "Espais atenuats", Berdala comenta que, "com podeu veure en aquestes pintures, la intenció és explicar i descriure un espai atenuat, en el qual cada persona pot trobar el seu propi espai dins de la mateixa pintura. La idea és mostrar diferents imatges per a que l'espectador pugui veure un final propi i pugui fer-se seu el quadre. Crec que la gràcia de l'art és compartir i que cada persona pugui fer-se seva una obra. La millor manera de fer-ho és mirant aquestes ombres i aquests difuminats i que cadascú faci el seu tractament final de la imatge".

L'exposició, que va ser inaugurada ahir al vespre pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– i l'autor de la mateixa, es podrà visitar fins el proper 1 d'abril.

Comenta aquest article