Informació general

Neix la iniciativa Cambrils Decideix amb la intenció d'organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya el 25 d'abril

Per Lluís Rovira i Barenys

Urna electoral de la consulta popular sobre el referèndum de Catalunya celebrat el passat 13 de desembre a Montbrió del Camp

Un col·lectiu de cambrilencs ha iniciat els primers passos per a que a Cambrils també es pugui celebrar una consulta popular sobre la independència de Catalunya. La intenció és que la consulta es pugui realitzar el proper 25 d'abril i és per això que, primer que tot, s'ha de constituir la plataforma organitzadora de la consulta, Cambrils decideix. L'objectiu d'aquest col·lectiu és el de crear aquesta plataforma organitzadora del referèndum popular. Per aquest motiu, s'ha convocat una reunió per aquest proper dimecres 3 de març a les vuit del vespre al Centre Cultural. La finalitat d'aquesta reunió, oberta a tothom, és la d'informar dels passos a fer i la de captar els voluntaris necessaris per tal de portar a terme la consulta popular.
Si la resposta de la gent és positiva i es decideix seguir endavant, es constituirà la plataforma Cambrils decideix i es formaran les diferents comissions de treball. D'entrada, el col·lectiu que impulsa la reunió del proper dimecres disposa d'una adreça de correu electrònica, cambrilsdecideix@gmail.com, per a qualsevol consulta que se'ls hi vulgui fer.

Nova tongada de consultes aquest diumenge 28 de febrer

Aquest proper diumenge 28 de febrer 80 municipis catalans celebraran consultes per a la independència de Catalunya. La pregunta a fer és "Està d'acord en què Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?". En aquestes consultes populars es dóna el dret a vot als majors de 16 anys i en aquest cas, el 28 de febrer seran unes 300.000 persones les que podran exercir aquest dret.
Aquests 80 municipis se sumen als 168 que ja van celebrar les consultes el passat 13 de desembre arran de la consulta popular iniciada el 13 de setembre anterior a Arenys de Munt.
Després del 28 de febrer, les noves tongades de consultes estan previstes pel 25 d'abril i pel 20 de juny.
A la comarca del Baix Camp, aquest proper diumenge faran la consulta popular Alforja, l'Aleixar, Riudecanyes i Vilaplana.

Comenta aquest article