Informació general

Les obres de la primera fase del Teatre Auditori de Cambrils s'enllestiran en un mes

Per Raquel Samaniego

Un moment de la visita d'obres d'ahir al pati de butaques del Teatre Auditori de Cambrils

La primera fase del Teatre Auditori de Cambrils s'enllestirà aproximadament en un mes, segons va apuntar ahir el regidor d'Obres Públiques de l'Ajuntament, Joan Mas, durant una visita d'obres amb diferents tècnics. Des de que es va posar la primera pedra, el març de 2008, s'ha realitzat l'estructura del recinte i la divisió de totes les sales. Es tracta d'un espai de tres alçades que, a banda de ser utilitzat com a teatre i auditori, servirà també com a palau de congressos. La seva sala principal, el pati de butaques, tindrà una capacitat per a 552 localitats fixes, i una setantena més que seran mòbils depenent del tipus d'espectacle o activitat que s'ofereixi. En aquest últim cas, s'aprofitaria el fossar de músics quan no hi hagués orquestra i s'arribaria a disposar de 621 places.

La sala de convencions es podrà dividir amb plafons mòbils que s'adaptaran al nombre de persones que hi participin, ajustant-se així a cadascun dels congressos que s'hagin de fer. Aquesta sala polivalent, a més, pot acollir diferents actes públics com poden ser conferències, presentacions de llibres, exposicions, música, recitals, reunions, etc. El pressupost per realitzar aquesta primera fase ha estat de 4,6 milions d'euros, finançat per l'Ajuntament de Cambrils. El Departament de Cultura de la Generalitat va destinar una subvenció aproximada d'1,2 milions d'euros, que ja ha estat utilitzada en aquests primers treballs. La segona fase de les obres, que inclou tots els treballs de revestiments interiors i instal·lacions elèctriques, encara s'ha de licitar i adjudicar. El regidor apuntava que esperen que es puguin començar els treballs en uns cinc mesos, amb un pressupost estimat d'uns 7 o 8 milions d'euros.

2012, data estimada d'inauguració

Joan Mas explicava que aquesta primera fase s'ha completat "sense cap problema" i que esperen que la següent i definitiva fase transcorri de la mateixa manera. L'alcalde, Robert Benaiges, per la seva part, augurava que la inauguració d'aquest equipament es podrà realitzar l'any 2012. A l'accés principal del Teatre Auditori es construirà una petita plaça, que donarà pas a l'entrada del vestíbul i al restaurant que hi haurà als baixos del mateix equipament. A més, al costat, a la zona on avui dia hi ha l'estació d'autobusos, es preveu que es construeixi la futura Escola Municipal de Música de Cambrils.

Comenta aquest article