Societat

La galerada popular al port serveix unes 2.000 racions de fideus amb galeres, tot i la pluja

Per Berta Ruiz

Durant tot el matí es van servir unes 2.000 racions de fideus amb galeres

La tradicional galerada popular d'ahir diumenge va omplir de gent el port de Cambrils, tot i que la climatologia no va acompanyar durant la part final de l'acte. Aquesta multitudinària degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo, va servir per cloure el programa d'actes de la Jornada de la Galera i la cuina marinera d'enguany. En total es van servir unes 2.000 racions de fideus amb galeres, cuinats per la Confraria de Pescadors de Cambrils, juntament amb un got de vi o aigua.

L'acte es va iniciar cap a les 11 del matí, i tot i que una hora després va començar a ploure insistentment, l'acte no es va aturar i es va servir tot el menjar cuinat, segons ha explicat el regidor de Promoció de Ciutat a Revista Cambrils Diari Digital, Oliver Klein. A banda de servir els plats de fideus amb galeres, la Confraria també va aprofitar per vendre alguns dels seus productes com la crema de galeres o el fumet de peix, que també es podia tastar durant la degustació.

Taller sobre el mar

Paral·lelament, els Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils també van organitzar diferents tallers a les Escales Reials del port, i van convidar a la gent a pujar en un llagut. També es van organitzar tallers de dibuix i d'altres manualitats pels més menuts, mentre que l'associació de vela llatina l'Arjau va fer una demostració de nusos mariners i va col·locar diferents embarcacions de vela llatina en sec per poder ser vistes. També es van col·locar diferents panells informatius a l'embarcació "Teresa" sobre el projecte de remodelació que s'està duent a terme en aquesta barca.

Comenta aquest article