Societat

Un coma etílic acaba amb Sa Majestat Ka-Garrieres i posa fi al Carnaval d'enguany

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

El fèretre amb Sa Majestat Ka-Garrieres va ser transportat en comitiva fins a la plaça de l'Ajuntament
El fèretre amb Sa Majestat Ka-Garrieres va ser transportat en comitiva fins a la plaça de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

"Mengeu, beveu i folleu que el món s'acaba". Amb aquest darrer missatge del testament de Sa Majestat Ka-Garrieres, llegit pel batlle carnavalesc, i la posterior incineració del taüt amb el cos de l'efímer Ka-Garrieres, al mig de la plaça de l'Ajuntament, es van donar per acabats els actes del Carnaval d'enguany.


L'Enterrament de la Sardina

L'acte d'ahir a la nit, recuperat després de molts anys, es va iniciar a la plaça d'Espanya on es va fer la concentració del dol per acompanyar les despulles del difunt Ka-Garrieres fins a la plaça de l'Ajuntament. En la concentració es van lliurar els recordatoris on hi posava la causa de la mort, que havia estat "a conseqüència d'un coma etílic, provocat per la gran farra que es va fotre durant el concert de cap d'any de Cambrils".
La comitiva fúnebre, amb planyideres i timbals, va baixar cap a la plaça de l'Ajuntament, precedits pel foc del Ball de Diables els Cagarrieres. Un cop arribats al destí previst, el taüt, del que sobresortia un gran membre viril, va ser dipositat al mig de la plaça i el batlle del Carnaval va llegir el testament de Sa Majestat des del balcó de la Casa de la Vila. Compungit pel plor, el batlle va voler donar les gràcies a tots els presents per acompanyar tota la comitiva en uns moments de dol i tot seguit va llegir el testament de Sa Majestat Ka-Garrieres. Un testament que va repartir el seu llegat per a tothom.

"M'heu tingut 8 anys a l'exili!"

En primer lloc, i abans d'estirar la pota, Sa Majestat va deixar escrit per a tots els cambrilencs: "sou una colla de malparits! M'heu tingut 8 anys a l'exili, sense poder venir als meus dominis, sense poder menjar-me un bon plat de peix, banyar-me a la platja o lligar-me una paia. Capullos!, per tot el que us heu perdut en tots aquests anys de sequera, per no posar-vos d'acord entre vosaltres, perquè sense ell (Sa Majestat) no hi havia festa. Sort que l'any passat, aquests de la NAC van preparar el camí per a la meva tornada i ara va, i em moro enmig d'una cagarada!".

"Llegat pels titelles i titellaires de l'Ajuntament"

El testament de Sa Majestat no va oblidar-se dels polítics i va deixar un llegat especial pels "titelles i titellaires de l'Ajuntament, amb un record especial pels 'sociates', comunistes i 'peperos', perquè segueixen els dictats de Madrid i tenen l'ànima venuda als capitostos de les Espanyes. Quin mal hi ha en fer consultes populars?", va deixar escrit el difunt rei Carnestoltes. Per a cada partit polític, Sa Majestat també va voler deixar un record, "als 'sociates' i comunistes els hi deixo per herència un paquet de Dodotis, als 'peperos' una faixa, a la PLIC i a CiU una foto del Guardiola –per estar quatre anys 'xupant' banqueta– i a ERC una vela d'un carro, que no és tan gran com la carpa que s'havia de muntar, però ja farà al pes". Pel regidor no adscrit del consistori cambrilenc, també va tenir un record especial, tot dient que "no marxa de la cadira ni amb aigua calenta".

El batlle carnavalesc va seguir el testament de Sa Majestat Ka-Garrieres fent una menció a les jornades de la galera: "recordo amb nostàlgia quan em fotia un plat de galeres per quatre rals i ara ja no passa això. Tot sigui per promocionar la nostra gastronomia, però els pescadors potser les cobren a preu de misèria. I el mateix passa amb els pagesos i l'agricultura".

"Un Cap d'Any sense festa"

Però a banda de menjar, segons va deixar escrit Sa Majestat, "cal fotre's una bona festa, però això, ni per Cap d'Any!. Ens van deixar sense envelat ni festa. Els joves cambrilencs van haver de sortir fora, i de  poc van servir la recollida de signatures ni les innocentades de la NAC. Al 'Met' no li deixo res per això de la festa de Cap d'Any".

Respecte les normatives de la Unió Europea sobre el foc i els correfocs, Sa Majestat també va deixar escrites les seves queixes. "Aquests de la UE ens volen deixar adormits. Sembla ser que ara, qui vulgui festa se l'haurà de fer amb gasosa. Ens volen deixar sense correfoc! Més val que ens invaeixin els d'Andorra, que aquests es passen pel 'forro' les directives europees".

Llegat per a la meva comitiva i pel cap de la Policia

Pel nou cap de la Policia Local de Cambrils, també va deixar-li un pot de tint pels cabells com a llegat, "per si se li tornen els cabells blancs per les enrabiades que pugui agafar", i a la seva comitiva de govern, Sa Majestat també els ha deixat tot l'alcohol que va sobrar de la festa del passat dissabte, "guardeu aquest alcohol per Cap d'Any, a veure si no el tornaran a organitzar!".
Finalment, el rei difunt va animar tots els cambrilencs a no perdre les ganes de disfressar-se, a tenir ganes de fer moltes coses i de festa, i va recordar el missatge del primer dia: "mengeu, beveu i folleu que el món s'acaba!" i va tancar el seu escrit amb un "Visca Cambrils!".

Comenta aquest article