Societat

El cambrilenc Vicente Carrasco queda campió del món de canaris en la categoria de color

Per Berta Ruiz

Vicente Carrasco amb els dos diplomes, el primer i el tercer premi, aconseguits en el darrer campionat mundial

El cambrilenc Vicente Carrasco, gran aficionat a l'ornitologia, ha quedat campió del món de canaris en la categoria de color i també ha obtingut un tercer premi en aquesta mateixa categoria en el 58è Campionat Mundial d'Ornitologia celebrat a Matosinhos (Porto) entre els dies 15 i 24 de gener. Vicente Carrasco ha obtingut el primer premi en la raça àgata òpal groc intens –amb la màxima puntuació possible– i el tercer premi en la raça bruno òpal groc mosaic. Aquestes són dues de les més de 200 races de canaris de color que existeixen. Aquest nou títol mundial del cambrilenc se suma al que ja va aconseguir l'any 2005 a Alemanya, on també va aconseguir un primer premi.

Excel·lent trajectòria en el món de l'ornitologia

Vicente Carrasco ha obert les portes del seu local a Revista Cambrils Diari Digital per explicar més detalls de la seva afició, del món ornitològic i de la seva gran trajectòria com a criador de canaris. Segons ha explicat, els concursos ornitològics es divideixen en diferents categories: la categoria de cant, la categoria de color i la categoria de postura. Vicente Carrasco sempre participa en la categoria de color, mentre que la seva dona –Anna M. Vilas– participa en la categoria de postura. De fet, Anna M. Vilas no ha participat enguany en el campionat mundial, però en canvi va arrasar en el darrer campionat d'Espanya disputat a Talavera de la Reina el passat 6 de desembre, proclamant-se campiona d'Espanya en la categoria de postura. En aquest campionat, la parella cambrilenca va aconseguir un total de sis medalles: amb un primer i un segon premi per als canaris de l'Anna M., mentre que el Vicente va assolir dos primers premis, un segon i un tercer en la categoria de color.

Més de 20.000 ocells participants en el campionat mundial

En el darrer campionat mundial disputat a Portugal s'hi van congregar més de 20.000 ocells i criadors de diferents països del món. Tal com va comentar Carrasco, "ens trobem tots els amics de diferents països i ens reunim cada any al mundial". Cal destacar que Vicente Carrasco es dedica a la cria dels canaris i al seu correcte creixement i desenvolupament per tal de poder fer-los participar en competició. A més, una setmana abans de presentar-se als concursos, cal netejar els ocells, cuidar el seu plumatge de manera especial i acostumar-los prèviament a estar quiets dins de les gàbies de competició, per tal que els jutges puguin fer una adequada valoració.

Actualment, el cambrilenc compta amb uns 150 canaris. Tal com va comentar Carrasco, en les diferents competicions existents s'hi pot competir de manera individual amb un sol exemplar o bé es pot competir amb equips, és a dir, presentant quatre canaris iguals. Per cada ocell inscrit que participa en la competició, el criador paga 12 euros per exemplar. En el darrer mundial, Vicente Carrasco va portar un total de 18 canaris, 10 que van competir de manera individual i 2 equips. Els primer premi va arribar en la categoria individual, mentre que el tercer premi va ser per a un dels seus dos equips.

Una afició de tota la vida

Tot i que porta uns 10 anys criant canaris per a competició, aquesta afició pel món de l'ornitologia li ve de tota la vida. Segons va comentar Carrasco, "criar canaris de competició és un món diferent i complicat. El fet de fer les parelles és el més difícil, per tal d'obtenir el millor exemplar possible".

Cal destacar també que en els darrers quatre anys, Vicente Carrasco ha estat el president del Club Ornitològic de Tarragona, i que actualment també s'està preparant per ser jutge de campionats ornitològics en la categoria de color.

Comenta aquest article