Cultura

Els més petits creen el seu propi curtmetratge d'animació audiovisual en el taller "Minicurt" del festival FEC

Per Berta Ruiz

Al llarg de les diferents sessions del taller, els participants coneixen tot el procés de realització d'un curtmetratge d'animació audiovisual

Entre els dies 18, 19, 20, 25 i avui dimarts 26 de gener s'està realitzant al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils un taller infantil d'animació audiovisual anomenat "Minicurt", en el marc de les activitats del Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus.

Un dels directors del festival FEC –Christian Inaraja– explicava ahir a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquest taller. Un taller que, inicialment tenia un aforament limitat per a una quinzena de nens i nenes d'entre 7 i 12 anys, però que, finalment ha acollit un total de 19 participants donada la bona acollida que ha tingut aquesta activitat en els dos anys anteriors. Tal com va dir Inaraja, "tots els nens participen en el procés de realització d'una animació. És a dir, intervenen en la creació de la història a través del conte dels disbarats, creen els personatges, elaboren el guió entre tots, participen en la gravació i en el muntatge del so". A través de petits grups de treball rotatoris, tots els participants en el taller poden experimentar amb les diferents parts de la creació d'una animació de dibuixos animats.
En la tercera edició d'aquest taller, Christian Inaraja va valorar molt positivament l'acollida que aquest té, "tant entre els nens, com entre els pares i també entre els que organitzem el festival. És una activitat molt positiva, perquè els nens veuen els resultats i això és molt important per a ells". De fet, el curtmetratge d'animació elaborat al taller es projectarà en alguna sessió del festival.

A banda de Cambrils, aquest taller també es traslladarà a Reus la propera setmana. La mateixa activitat tindrà lloc entre els dies 1, 2, 3, 8 i 9 de febrer, entre les 17.30 i les 19.30 a la Sala Santa Llúcia de Reus.

Comenta aquest article