Societat

Els Tres Tombs de Cambrils apleguen uns 60 carruatges i uns 200 cavalls

Per Lluís Rovira i Barenys

El carruatge més gran que va participar ahir als Tres Tombs

Els Tres Tombs van ser, un any més, l'epicentre de les festes de Sant Antoni, organitzades per la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils. La meteorologia, finalment, va fer una treva i va permetre que aquest acte festiu es desenvolupés amb tota normalitat. En total hi van participar una seixantena de carruatges i uns 200 cavalls amb els seus genets. El públic, com cada any, tampoc va fallar i va acudir, de forma massiva a presenciar els Tres Tombs amb la mateixa curiositat de sempre.

Benedicció dels animals

Abans dels Tres Tombs es va celebrar la benedicció dels animals, un acte molt concorregut. La benedicció es va fer al pati de l'ermita de la Mare de Déu del Camí, a la sortida de missa major. Mossèn Ramon va beneir unes 80 bestioles, portades pels seus propietaris. A part de gossos i gats, també hi havia tortugues, conills i fins i tot un porquet.

Un dels carros més grans de Catalunya

Un cop enllestida la benedició, es va donar el tret de sortida als Tres Tombs amb un recorregut per diferents carrers de la Parellada i un tomb final pel port. A destacar la presència d'un dels carros més grans de Catalunya, pertanyent a la Societat Sant Antoni de Valls i estirat per cinc cavalls. Una gran part dels carruatges presents, però, eren petits i estirats per ponis.
També cal destacar un dels actes més esperats per la canalla que és el de poder enfilar-se dalt d'un poni per donar-hi un tomb al final del recorregut dels Tres Tombs. Un any més, el Centre Hípic Castells va cedir els ponis per a aquest acte final.

Comenta aquest article