Informació general

L'àrea de Mobilitat rectifica les tres línies de transport urbà per donar cobertura a les necessitats escolars

Per Berta Ruiz

Aquest mes de febrer es remodelen de nou les línies d'autobús urbà

L'àrea de Protecció Ciutadana i Mobilitat juntament amb l'àrea d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils van presentar ahir en roda de premsa un redisseny de les línies actuals de transport públic per tal d'adequar-les a la demanda de transport escolar i laboral al municipi. Aquesta nova proposta es posarà en marxa el dia 1 de febrer, i al llarg de tota la primera setmana del mes, el servei serà gratuït per a nens i acompanyants. Aquesta presentació va anar a càrrec de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, la regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell–, el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– i la tècnica de Mobilitat, Maribel Andreu.

Tres línies de transport per donar cobertura a la demanda escolar i laboral

La proposta presentada ahir pretén donar la màxima cobertura de transport urbà, connectant els barris de ponent i llevant amb el centre urbà de la vila i el port, a través de tres línies de transport: L1 Llevant, L2 Ponent i L3 Centre. Els horaris de les línies de llevant i de ponent donaran servei a les hores punta de mobilitat escolar i laboral, mentre que la línia centre oferirà un servei adreçat a aquelles persones que s'hagin de desplaçar per motius sanitaris, de gestions o de compres, segons van detallar ahir en roda de premsa. Aquestes tres línies s'inclouen en una primera fase, que segons van dir, s'ampliaran a mig termini per tal de cobrir el teixit urbà, com seria el cas de la connexió a l'avinguda de Darwin i el seu accés a la zona esportiva.

Es minimitza el temps de les expedicions

El redisseny presentat ahir és una proposta que es mantindrà al llarg del període lectiu del curs escolar, que variarà en període vacacional. Així doncs, la L1 Llevant tindrà un total de 14 expedicions amb un temps total d'expedició de 30 minuts i 22 parades; la L2 Ponent tindrà un total de 10 expedicions amb un temps total d'expedició de 40 minuts i 25 parades; mentre que la L3 Centre oferirà un total de 7 expedicions amb un temps total d'expedició de 10 minuts i 13 parades.

Per utilitzar aquests serveis de transport, l'usuari podrà sol·licitar diferents abonaments de transport. Tal com va detallar la tècnica de Mobilitat –Maribel Andreu–, hi ha la possibilitat de viatjar amb la targeta T10/30, amb la qual el preu del viatge tindrà un cost de 0,77 euros, mentre que el preu del bitllet senzill és d'1,30 euros. A banda, també hi ha la targeta T/12 per a nens de fins a 12 anys –amb un petit cost d'emissió– que dóna la possibilitat de realitzar un nombre de viatges il·limitat. Els majors de 65 anys també tenen el servei gratuït. Aquests abonaments es poden sol·licitar a l'OAC de Cambrils, a l'estació d'autobusos de Tarragona o a oficines de l'ATM. Un cop s'exhaureixin els abonaments, aquests es poden recarregar en els quioscos que venen loteria de la Generalitat.

Resoldre la demanda dels escolars

Sobre aquest redisseny del transport públic, la regidora Laura Forcadell va comentar que, "el pla de mobilitat ens va evidenciar un problema que ja coneixíem: que les línies de transport urbà no s'ajustaven a les necessitats dels horaris escolars. El que s'ha intentat fer és una redistribució de totes les línies i actives les tres línies a la vegada. Aquesta és una feina complexa i llarga i som conscients que hi haurà coses a polir i parades que s'hauran d'adequar". Per la seva part, Robert Benaiges va voler fer una crida a la ciutadania a que conegui el transport públic urbà i que en faci ús.

Finalment, Salvador Matas també va mostrar la seva satisfacció perque, "aquesta era una vella reivindicació, una demanda ciutadana i de l'alumnat. Finalment, aquest transport s'ha adaptat per adequar-lo a les necessitats dels escolars. Es va estudiar la possibilitat de fer uns transport públic específicament escolar, tot i que això ho vam desestimar, perquè el que havíem de fer era muntar un sistema de transport públic que donés resposta a tots els col·lectius".

L'associació de veïns de Els Ametllers ja ho havia demanat fa uns mesos

En un comunicat emès per l'associació de veïns Els Ametllers es mostra la seva satisfacció per aquesta reestructuració del transport urbà. Recordem que fa uns quatre mesos, aquesta associació va demanar a l'Ajuntament una millora del transport públic per donar cobertura a les necessitats de transport de les urbanitzacions de llevant. Segons s'informa en el comunicat, "les nostres demandes van ser escoltades i la pròpia regidora de mobilitat, en una reunió mantinguda al centre cívic de Vilafortuny el dia 1 d'octubre, va reconèixer que el transport públic era ineficient i estava mal planificat, comprometent-se a millorar-lo en tres mesos".

Comenta aquest article