Cultura

L'exposició "Àfrica, bressol de cultures" plasma en imatges, art i un audiovisual, la quotidianitat del continent africà

Per Berta Ruiz

Un moment de la inauguració, el passat divendres a la sala Àgora

"Àfrica, bressol de cultures. Una visita i reflexió contemporània d'un continent mil·lenari" és la nova exposició audiovisual que des del passat divendres al vespre es pot visitar a la sala Àgora del consistori cambrilenc. Aquesta exposició, impulsada per l'Obra Social de Caixa Penedès, compta amb fotografies de Salvador Enrich, l'art africà de Jordi Baldrich i l'audiovisual de Arthur Larumbe. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el fotògraf Salvador Enrich, Arthur Larumbe i responsables de l'Obra Social de Caixa Penedès.

Les fotografies d'Enrich plasmen en unes espectaculars imatges diferents racons del continent africà, passant per països com Mali, Camerún o el desert del Sàhara a Mauritània. En bona part d'aquestes instantànies s'hi pot trobar reflectida la vida quotidiana de la gent, les seves cares, els seus somriures o els jocs dels més petits. A banda, també s'hi pot trobar l'art africà de l'africanòleg Jordi Baldrich amb diferents màscares i escultures que plasmen els rituals i les tradicions autòctones del continent africà. Finalment, la mostra es completa amb l'audiovisual "Àfrica, la presó del segle XXI", realitzat per Arthur Larumbe. En aquest reportatge també es mostra el dia a dia de la gent, a través d'una visió pròxima i humana. D'altra banda, una de les originalitats que completen l'exposició és el bon aroma que acompanya el visitant durant tot el recorregut de la mostra.

Aquesta mostra sobre el continent africà es podrà visitar a la sala Àgora fins el proper 19 de febrer.

Algunes imatges de l'exposició

Comenta aquest article