Cultura

"Què hi pinto aquí?" és l'original exposició del barceloní José Miguel Valencia sobre la figura de la dona

Per Berta Ruiz

José Miguel Valencia al costat d'una de les seves obres a l'Espai El Pati

L'artista barceloní José Miguel Valencia presenta des d'ahir la seva darrera exposició pictòrica "Què hi pinto aquí"?. Una original i vistosa exposició que es va inaugurar ahir al vespre a l'Espai El Pati del Centre Cultural i Ocupacional, que es podrà visitar fins el proper 6 de febrer.

Moments abans d'encetar aquesta nova exposició, José Miguel Valencia atenia a Revista Cambrils Diari Digital i donava una breu pinzellada d'aquesta mostra. Un recull de les seves darreres obres de pintura en acrílic que té a la dona, a la figura femenina i el seu cos com a gran i indiscutible protagonista, ja que segons va definir l'autor, "la dona és una imatge que reuneix totes les idees. El món femení m'agrada perquè pots parlar de qualsevol tema i la figura de la dona sempre em funciona, em sento bé". Tot i això, cada quadre, tal i com va comentar Valencia, "és individual i té la seva pròpia història. Normalment no treballo com si fos una sèrie. En aquest cas, el que he fet amb el títol és unir tots aquests treballs. De fet, la unió de cada història sóc jo".

Pel que fa a la tècnica, tots els quadres estan pintats en acrílic, amb un treball de pinzell i de capes molt minuciós. Els colors que utilitza en totes les seves peces són molt vius, forts i llampants. A banda, l'originalitat de la mostra també es troba en la composició d'algun dels seus quadres, amb diverses figures o amb la col·locació de teles de diferents mides, "per donar més moviment a la idea i trencar el quadrat".

Comenta aquest article