Informació general

La Policia Local dóna a Càritas la roba intervinguda procedent de la venda ambulant il·legal

Per Berta Ruiz

Els responsables de Càrites van rebre les peces de roba procedents de la venda ambulant il·legal

La Policia Local de Cambrils va fer entrega ahir a Càritas de les peces de roba provinents de la venda ambulant il·legal, per tal que aquesta entitat solidària pugui gestionar tot aquest material amb una finalitat social. En total es van entregar 175 samarretes, 18 camises, dues faldilles i quatre vestits de nena, les quals van ser decomissades al llarg del passat estiu i emmagatzemades a les dependències de la Policia Local.

Una donació de material "pionera"

El sergent de la Policia Local de Cambrils -Joan Lluís Casas- comentava a Revista Cambrils Diari Digital que, "tot aquest procés s'enceta amb les campanyes d'estiu i del comís de tots els objectes intervinguts procedents de la venda ambulant il·legal. El que s'ha fet és instruir les corresponents diligències judicials i enviar-les al jutjat. A partir d'aquí, i donat que la finalitat última de tots aquests objectes era la destrucció, vam pensar que molts dels objectes podien tenir alguna altra utilitat". Així doncs, tal com va explicar Casas, es va demanar al jutjat -un cop finalitzat tot el procés judicial- que, "enlloc de destinar els objectes a la destrucció, nosaltres poguéssim gestionar el material per a una finalitat social". Una vegada ha finalitzat tot el procés i s'ha obtingut l'autorització judicial, des de la Policia Local es van iniciar els contactes amb associacions del municipi. En aquest cas, i de forma "pionera", tal com va assenyalar Joan Lluís Casas, "avui fem l'entrega del material intervingut durant l'estiu a Càritas. Esperem que això tingui una continuïtat i poder seguir treballant amb d'altres ONG's que puguin gestionar i repartir tots aquests objectes per a la gent més necessitada".

Càritas gestionarà aquest material
 
En nom de Càritas de Cambrils i també com a responsable de Càritas de Sant Pere, Consol Díaz va ser l'encarregada de recollir tot aquest material donat, acompanyada de Dolors Sabaté, també membre de Càritas Sant Pere. Respecte a aquesta donació de roba, Consol Díaz va manifestar que, "ens va fer molta alegria que ens fessin aquesta donació, ja que són peces que s'havien de destruir. I amb tanta crisi que estem passant, és important tenir alguna cosa per a donar a la gent que més ho necessita. Per altra banda, però, pensem que a molta gent a la qual se li decomissa el material, potser també és gent que vindrà a demanar-nos, perquè és gent que va pel carrer".

Cal recordar que Càritas de l'església de Sant Pere obre tots els dimecres a partir de les 17 hores i fins les 20 o les 20.30 hores, mentre que Càritas de la parròquia de Santa Maria obre els dilluns a partir de les 16 hores.

Comenta aquest article