Esports

La geneta cambrilenca Anna Franch es proclama subcampiona de Catalunya de Doma Clàssica

Per Raquel Samaniego

Anna Franch amb 'Albero', el cavall amb el que va ser subcampiona de Catalunya de Doma Clàssica

La jove geneta Anna Franch, d'11 anys, es va proclamar el passat diumenge subcampiona de Catalunya en Doma Clàssica a la Reprise AP. Amb aquest trofeu, la cambrilenca tanca un any "excepcional" en el que també ha aconseguit ser subcampiona de Catalunya d'Alta Escola i subcampiona de la lliga de Tarragona de Doma Clàssica. La jove, com explica el seu pare Antonio Franch, "està molt contenta de la feina que ha fet i, a més, per nosaltres és un orgull". Segons manifesta, l'Anna està "molt il·lusionada en continuar en l'Alta Escola, que és una disciplina més complicada que la Doma Clàssica, i on ella se sent molt a gust".

Aquesta geneta, entrenada tres vegades per setmana a l'Escola d'Equitació Antonio Santiago, treballarà aquest 2010 per intentar pujar de categoria, és a dir, ascendir a la Reprise 1. Segons va dir el seu pare, les categories passen de la Reprise AP (que és on ella ha estat enguany), a la Reprisse 1 i fins la 4. Tot i així, "no hi ha una edat especificada per fer cap d'elles, sinó que va en funció de l'habilitat de cada genet. Per exemple, la que va quedar per davant de l'Anna al campionat de Catalunya de Doma Clàssica era una noia de 16 anys, i ella en té 11". Cal destacar, que la seva germana Júlia segueix els passos de la seva germana gran. Amb només 8 anys, segons Antonio, ha començat a la Reprise AP i ja assoleix "molt bons resultats".

Trofeus aconseguits per l'Anna aquesta temporada 2009-2010 en Doma Clàssica i Doma d'Alta Escola espanyola

- Al Centre Hípic Castells, el 5 de juny, en Doma Clàssica: primera posició amb el cavall Albero i guanyadora de la Copa Costa Daurada.
 
- A la Fira Sant Jaume de Reus, el 25 de juliol, en Doma clàssica: primera posició amb el cavall Albero; i en Alta escola espanyola, segona posició amb el mateix cavall.

- A l'Escola d'Equitació Antonio Santiago, el 12 de setembre en Alta Escola Espanyola: primera posició amb el cavall Albero i segona posició amb el cavall Pastueño.

- A l'Equus Catalonia de Barcelona, el 19 de setembre en Alta Escola Espanyola: primera posició amb el cavall Albero.

- A l'Equus sport de Girona, el 10 i 11 de octubre en el Campionat de Catalunya d’alta escola: els dos dies segona posició (subcampiona de Catalunya de Alta Escola).

- Escola d'Equitació Antonio Santiago, el 25 d’octubre en Doma Clàssica: segona posició amb el cavall Albero i sisena posició amb el cavall Pastueño. 

- Rocaplana, l'1 de novembre en Doma Clàssica: primera posició amb el cavall Albero i tercera posició amb el cavall Pastueño. 

- El Catllar, el 8 de novembre en Doma Clàssica: segona posició amb el cavall Albero.

- Al Club Hipic Esparraguera, el 20 de desembre en Doma Clàssica: segona posició amb el cavall Albero (subcampiona de Catalunya de Doma Clàssica).

Comenta aquest article