Societat

Mor als 75 anys Josep Sarrà Recasens

Per Marcel Blàzquez



Josep Sarrà va publicar, l'abril de 2004, un llibre amb un recull dels seus poemes i il·lustracions
El passat dissabte, 19 de desembre, va morir als 75 anys d'edat, Josep Sarrà i Recasens. Aquest cambrilenc havia participat activament de la vida social i cultural de Cambrils durant molts anys a través de diferents entitats locals. El Josep Sarrà sempre havia aportat el seu treball desinteressat a aquestes associacions, moltes vegades a través d'una de les seves grans aficions, les arts plàstiques. Els seus grafismes, les seves escenografies o la seva visió de la història i el patrimoni, eren aspectes amb els que col·laborava i, alhora, els vivia intensament.

L'altre aspecte pel qual era molt conegut era pel seu establiment de menjar per emportar, establiment que segueix portant la seva família. "Casa Sarrà" va ser el primer establiment d'aquest tipus que es va obrir a Cambrils ara fa 25 anys. Paral·lelament també havia regentat el "Saló blau", restaurant on moltes famílies i grups hi han celebrat banquets i festes, tot i que també va ser un establiment pioner, ja que es va iniciar com un dels primers pubs musicals de Cambrils. Al mateix edifici del Saló Blau s'hi trobava l'hotel Marinada que també regentava la família.

Arrel de dues de les seves gran passions, la pintura i la poesia, el Josep va editar l'abril de l'any 2004 un recull de poemes seus, il·lustrats amb pintures pròpies i fotografies dels aparadors del seu establiment, escenografies i imatges d'una altra de les seves aficions, la realització del pessebre. Precisament en aquest llibre, que portava per títol "Cambrils. Homes de mar i terra", el Josep dedicava un poema al seu poble i que un dels seus fills va llegir en el funeral:

Quan et miro amb gentilesa
a través de tes muralles
en mil records de jovenesa
carrers i places s'omplen de rialles.

La llar que hi encengueren els meus avis
revifar-la espero cada dia,
mentre muts resten els meus llavis
entre somnis i espurnes d'alegria.

Comenta aquest article