Camp

La Cambra de Comerç de Reus apel·la al diàleg per acabar amb les picabaralles entre Reus i Tarragona

Per Lluís Rovira i Barenys



El president de la Cambra de Comerç de Reus –Isaac Sanromà– ahir en roda de premsa
La picabaralla que s'ha establert al voltant de la denominació d'algunes grans infraestructures de la zona així com del nom de la futura vegueria va ser present, ahir, a la trobada que el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va mantenir amb la premsa.

A principis d'aquest mes de desembre, la Cambra de Comerç de Reus juntament amb el Centre de Lectura, el Col·legi d'Advocats i l'Aeroclub van gestar una plataforma  vol que s'acabi el debat estèril encetat des de Tarragona sobre el nom que ha de tenir l'aeroport  i que, per contra, se centrin els esforços en actuacions de cara al progrés del territori. Aquesta plataforma ha convocat un acte acadèmic per al proper 21 de desembre, al Teatre Fortuny, que amb el nom de "Tots som capital", aplegarà la participació de 140 entitats. Segons Sanromà, "Reus li dóna 20 voltes a Tarragona en moltes coses i Tarragona dóna 20 voltes a Reus en unes altres. I és per això que, en aquesta àrea geogràfica, ens complementem." El president de la Cambra de Comerç de Reus també va fer referència al fet que la ciutat de Tarragona acaba de demanar a la Generalitat que el nom de la futura vegueria que engloba el territori porti el nom de Tarragona en comptes de Camp de Tarragona i va dir que això s'havia fet "sense el corresponent diàleg".

Pel que fa al nom de l'aeroport, Sanromà va dir que "el debat del nom de l'aeroport no serveix de res. L'aeroport ja té un nom". D'altra banda, "del nom de la futura estació intermodal se n'ha de parlar i s'ha de buscar un consens tot i que el nom de Reus hi ha de ser d'alguna manera o altra".

Any "difícil" a nivell empresarial

La trobada d'ahir també va servir per a fer un balanç del que havia estat l'any 2009 i explicar les previsions de cara a l'any vinent. L'any 2009 va ser qualificat per Sanromà d'any "difícil", a nivell empresarial i va acusar al govern espanyol de no haver estat a l'alçada per a pal·liar la crisi, "el tema de la liquiditat i el de la morositat han castigat molt les empreses",va apuntar. També va dir que "Catalunya s'ha d'especialitzar en un nou model econòmic" i que s'ha de fer "una aposta per la formació i la internacionalització".

Pel que fa a les previsions de cara al 2010, la Cambra de Comerç té unes quantes grans efemèrides a celebrar. Per una banda, el proper 22 de febrer se celebren els 700 anys de la posada en marxa de la Llotja de Reus i ja s'ha muntat un comitè per a organitzar els actes commemoratius. Una altra efemèride important és la celebració dels 125 anys de la Cambra de Comerç de Reus. A banda d'aquestes dues grans cites també està previst que reus aculli la Borsa Mundial dels Cereals.
Sanromà també va fer referència a la primera edició, celebrada el mes de juny d'enguany, de la mostra "Reus viu el vi", la primera fira dels vins de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. Segons Sanromà, "de cara a aquest proper any ampliem l'edició de la mostra a tres dies i hi incorporarem complements gastronòmics i actuacions musicals".

Comenta aquest article