Informació general

Un total de 3,3 milions d'euros de les inversions municipals provenen del Fons FEIL de l'Estat

Per Raquel Samaniego



L'Ajuntament de Cambrils ha sol·licitat pel Fons FEIL el projecte de construcció del carril bici de l'avinguda de la Diputació
L'Ajuntament de Cambrils va donar a conèixer ahir els diferents projectes que presentaran al Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), que es tracta d'una subvenció per part del govern central que financia diferents propostes locals per incentivar l'ocupació laboral. En aquesta ocasió, el consistori rebrà un total de 2,8 milions d'euros a repartir en diferents infraestructures, així com mig milió d'euros més per destinar-los a programes de serveis socials.

Per l'any 2010, l'equip de govern (PSC, ERC i ICV) ha decidit invertir bona part de l'import rebut en la substitució de llumeres i làmpades d'alguns barris, com l'Eixample Platja, Nou Cambrils, el Molí de la Torre, Horta de Santa Maria, o a les urbanitzacions de Jardins de Vilafortuny i Tàrraco. A més, hi ha un parell de carrers que també tindran un nou projecte de substitució de llumeneres, com és el cas del carrer de Nantes i un tram del carrer de Mart.

Millores d'eficiència energètica

Seguint en l'àmbit de la llum, es destinaran altres partides a la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat de diferents espais municipals, com pot ser la sala d'exposicions Àgora i al Saló de Plens, ambdós al consistori, així com també de la Biblioteca i del Palau Municipal d'Esports. D'altra banda, es substituiran els fluorescents de l'Ajuntament.

També es millorarà el marge dret de la riera de Riudoms a l'alçada de la urbanització Molí de la Torre, i es farà el projecte de construcció d'un carril bici a l'avinguda de la Diputació, entre el Club Nàutic i el carril bici ja existent al passeig Marítim del Cavet.

Pel que fa a les comunicacions, el Fons FEIL pel 2010 es destinarà a crear un projecte per la instal·lació d'un sistema de comunicacions unificades en l'àmbit de l'administració municipal. També es farà la memòria de l'Aula 2.0 TIC per la promoció i la difusió del projecte d'administració e-Cambrils al Centre Cultural. En matèria educativa, es rehabilitarà el CEIP Marinada i es farà el pressupost per a la instal·lació de la calefacció i aire acondicionat del preescolar del mateix CEIP.

S'ha de destacar que uns 500.000 euros seran destinats a sufragar diferents costos socials, com pot ser els ocasionats per les escoles públiques o diferents programes culturals i educatius.

Comenta aquest article