Informació general

Una desena de taxistes fan extensiva a Cambrils la protesta per la llei que liberalitza el servei del transport

Per Raquel Samaniego

Els taxistes cambrilencs van protestar ahir contra la nova llei Òmnibus, a la plaça de l'Ajuntament

Els taxistes cambrilencs es van unir ahir a la protesta en contra de la nova llei, ja aprovada ahir al Congrés dels Diputats, que permet la liberalització del sector. Es tracta d'una norma que, com explica el president de de l'associació Ràdio Taxi Cambrils, José Manuel Ramírez, "permet que qualsevol persona que disposi d'una llicència de vehicle de lloguer amb conductor (VTC), pugui fer un servei paral·lel al del taxi, però això sí, sense cap normativa ni cap regulació de preus".

La Llei Òmnibus, que és com s'anomena, fa una modificació de 47 lleis estatals de sectors com poden ser el de l'energia, el transport, les comunicacions, l'agricultura o la sanitat. En aquesta reordenació del transport, Ramírez assegura que el sector del taxi no es modifica en cap sentit, però amb la liberització de les VTC, tothom podrà fer el mateix servei i "es convertirà en una competència desleial".

Aquesta protesta va ser ahir convocada per nombroses ciutats espanyoles, com Madrid, que durant tot el dia va estar col·lapsada. Aquí a Catalunya, ciutats com Reus o Tarragona també han secundat la vaga. I és que són més de 80.000 les famílies relacionades amb aquesta activitat. A Cambrils, els taxistes es van reunir a la plaça de l'Ajuntament.

Continuen les dificultats pels taxistes cambrilencs

Cambrils compta amb un total de 26 taxis disponibles, 23 d'ells associats a Ràdio Taxi Cambrils. Ramírez, en representació de l'entitat, afirmava que estan "sota mínims. La crisi ens està afectant moltíssim a tots". Continuava expressant que, tot i ser un servei "necessari", però a la vegada també "una mica de luxe", si una persona que té dificultats econòmiques, "està clar que el que primer deixarà de banda són aquests petits luxes, perquè tindrà altres prioritats". El president de l'associació manifestava que ara estan treballant "molt poc", i que per això proposaran en la propera assemblea general del taxi que pel 2010 es congelin les tarifes.

Comenta aquest article