Informació general

Els alumnes de 4rt d'ESO, públic d'una obra de teatre sobre la prevenció i la reducció del consum de drogues

Per Raquel Samaniego

Escena de l'obra de teatre 'No em ratllis', de la companyia barcelonina Teatracció, ahir a la tarda

La companyia barcelonina Teatracció ha estat l'encarregada de representar, en l'escenari del Cinema Rambla de Cambrils, una obra en la que es mostren els diferents efectes de les drogues i l'alcohol, anomenada 'No em ratllis'. El públic, en dues sessions diferents, una el passat dijous i la darrera, ahir a la tarda, van ser els alumnes de 4rt d'ESO dels centres públics cambrilencs, així com també els estudiants de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) i del Pla de Transició al Treball (PQPI - PTT). Aquests estudiants, un total de 226, a més, van participar en un col·loqui - debat en el que van poder expressar les seves idees, com també fer preguntes o rebre consells.

Aquesta és una de les activitats emmarcades en la programació del Servei de Salut Escolar de l’Ajuntament de Cambrils. L'objectiu d'aquest programa és proporcionar eines per a la prevenció de problemàtiques psicosocials que afecten als adolescents i joves i que concerneixen a la societat en general (VIH/sida, abús de drogues, addiccions, etc), tot promocionant el teatre.
 
Aquest és un programa que es porta a terme des del 2003, abarcant cada any diferents temes com pot ser la sexualitat, la conducció, la violència de gènere, etc. Teatracció són un grup de tres actors que guionitzen les seves obres sota la supervisió dels tècnics del Departament de Salut de la Generalitat.

Ahir va ser el torn dels alumnes de l'IES Cambril si de l'IES Mar de la Frau

Comenta aquest article