Informació general

Unió de Joves vol matisar que la seva intenció era "proposar una Revetlla Jove diferent"

Per Raquel Samaniego

La Unió de Joves (UJ) de Cambrils ha volgut contestar les declaracions que el regidor de Festes, Jordi Savall, va efectuar a Revista Cambrils Diari Digital sobre la no celebració de la Revetlla Jove de Cap d'Any. Tal com explicava el regidor, l'Ajuntament no pot assumir la festa del dia 31 de desembre perquè "no hi ha pressupost", però tot i així, obren les portes a tota entitat que estigui disposada a organitzar-la.

A meitats del passat mes de novembre, la Unió de Joves (UJ) de Cambrils va presentar una proposta a l'Ajuntament de Cambrils perque organitzés la Revetlla de Cap d'Any, quan encara el consistori no havia informat de que no disposaven de pressupost per fer la festa. En aquesta proposta es plantejava una revetlla amb Flaix History FM, amb Dj's, regals, coca i xocolata calenta i la possibilitat d'utilitzar el bus urbà per tal que els assistents a la festa es poguessin desplaçar amb més comoditat i seguretat. El pressupost d'aquesta emissora musical per aquella nit ascendeix a 5.200 euros més IVA. La resposta de Savall va ser
que "si UJ vol, l'Ajuntament pot facilitar un solar municipal, la resta d'infraestructura necessària ha d'anar a càrrec de l'entitat".

"Hem proposat una revetlla diferent"

La Unió de Joves, segons han manifestat, "en cap moment hem parlat que la UJ com a partit polític realitzés o organitzés la revetlla de Cap d'Any sinó que hem proposat a l'Ajuntament una revetlla diferent, de caire festiu i oportuna per l’ocasió, amb una responsabilitat nocturna com és el bus urbà. Així ho hem cregut convenient, proposta que hem realitzat amb moltes ganes i il·lusió per tal de tirar-la endavant enguany o l’any vinent". Edgar Berenguer, cap local de la UJ, va demanar que si finalment no es realitza cap festa a Cambrils, que almenys "contractessin un servei de bus nocturn que portés al jovent del municipi a altres llocs com Salou, La Pineda o Reus".

Savall també va manifestar que "les agrupacions juvenils de partits polítics no haurien de formar part del context de les entitats juvenils locals, ja que sinó després tot es polititza". El cap local de la UJ, Edgar Berenguer, manifestava en aquest punt que no ho troba correcte, ja que "totes les entitats locals de joves ja estan polititzades pel mateix govern d'ara". La seva intenció no era entrar en cap associació cambrilenca "per polititzar-la, perquè no creiem que sigui el correcte".

"No pressuposten les festes d'hivern?"

D'altra banda, sobre el tema econòmic, el que més els sorprèn "com a joves polítics", és la declaració de que no hi ha pressupost per organitzar la festa. Es qüestionen, en aquest cas, que el motiu és que "no és temporada d’estiu i no es pressuposten les festes d’hivern. La revetlla de Cap d'Any és una festa que s'organitza any rere any i sembla força incoherent i de poca responsabilitat que el nostre Ajuntament es permeti el luxe de dir que no hi ha Revetlla Jove per motius econòmics".
 
Per últim, UJ va voler deixar clar i va remarcar que continuen "treballant pels joves del nostre poble, millorant allò que ja tenim i proposant noves idees siguin de l'àmbit que siguin. Per això animem al xics i xiques que ens diguin les seves idees, problemes o suggeriments per poder millorar o rectificar. No deixem de ser una veu més democràtica dins de les nostres administracions".

Comenta aquest article