Cultura

Albert Puig presenta a Cambrils La força d'un somni, un llibre fet "amb tot el cor"

Per Lluís Rovira i Barenys

Jordi Nadal, Albert Puig i Robert Benaiges, ahir al vespre, al Centre Cultural

Ahir al vespre va tenir lloc a Cambrils, al Centre Cultural, la presentació del llibre La força d'un somni, del cambrilenc Albert Puig, entrenador de l'infantil B del Barça, després que el passat 27 de novembre es presentés de forma oficial a la ciutat esportiva del Barça. Des de llavors, l'Albert no ha parat de concedir entrevistes a diferents mitjans de comunicació i precisament ahir, venia de participar al programa de TV3, Divendres.

Davant d'una cinquantena de persones en una nit de fred i pluja, Albert va explicar la filosofia del seu llibre. Prèviament, l'alcalde Robert Benaiges va fer una introducció a l'acte i Jordi Nadal, de l'editorial Plataforma, editora del llibre, va destacar "la història de l'Albert, que és la història d'un bon mestre. Estic davant d'un bon professional i això fa que aquest món sigui més habitable".

"El llibre està fet amb tot el cor"

El llibre, tal i com ja havia explicat Albert Puig en una entrevista a Revista Cambrils Diari Digital, és un recull d'entrevistes a una vintena de persones vinculades al Barça, entre elles jugadors com Messi, Xavi, Puyol, Iniesta i Henry, els entrenadors Pep Guardiola i Luis Enrique i d'altres com Reixach o Laureano Ruiz, "el llibre està fet amb tot el cor. Arran del que em deien les persones entrevistades jo he incorporat pensaments meus que he fet al llarg dels 25 anys que fa que em dedico al futbol base".
El públic present a la sala també va poder intervenir per conèixer més detalls del Barça. Segons Puig, "fa 20 anys que s'està treballant la pedrera amb un sentit molt concret, el de donar jugadors pel primer equip. Els fruits són evidents i en els propers anys continuarà donant els seus fruits".
Tal com va dir Albert Puig, "tenim el futbol base dels més potents del món. La base del Barça es troba en el futbol base de Catalunya, on hi ha un nivell de competitivitat molt alt a més d'un potencial econòmic important".
L'acte es va cloure amb la signatura de llibres per part de l'autor.

Comenta aquest article