Tema del mes

Robert Benaiges, proclamat nou alcalde de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys, Josep Maria Ferrando

Robert Benaiges diposita el seu vot en el ple de constitució del nou consistori.
La contundent victòria electoral del PSC i l’anunciat pacte amb els altres dos partits d’esquerra (ERC i ICV) va fer que el ple de constitució, el dissabte 14 de juny, de la nova corporació municipal i l’elecció del nou alcalde fos un acte tranquil i distès en què hi van haver oferiments de diàleg i col·laboració per part de totes les forces polítiques que van obtenir representació en aquesta nova legislatura; molt diferent a l’elecció de l’alcalde de fa quatre anys. Fins i tot l’assistència de com a molt cent cinquanta persones a la sala de plens municipal i la presència dels mitjans de comunicació habituals va ser una mostra de la relativa expectació que va aixecar aquest primer ple de la legislatura.

Va obrir l’acte Joan Serra, que amb Oliver Klein formaven la mesa d’edat. El primer tràmit que va tenir lloc va ser el jurament o promesa dels regidors i la presa de possessió del càrrec. A partir d’aquí, i per ordre alfabètic, els nous regidors i regidores van jurar o prometre els seus càrrecs.

Elecció de l’alcalde sense sorpreses

La següent part de l’acte va ser l’elecció de l’alcalde. Joan Serra, després de preguntar si algun cap de llista renunciava a ser candidat a alcalde, cosa que no va succeir, va demanar que es repartissin les paperetes. Tal com era previsible Robert Benaiges va obtenir dotze vots i els altres tres candidats, Joan Serra, Pere Llorens i Xavier Martí, van tenir tres vots cadascú. A continuació va tenir lloc la proclamació i la promesa de l’alcalde, i va ser el mateix Joan Serra, com a component de la mesa d’edat, qui va donar la vara a Robert Benaiges.

§ Robert Benaiges: “Accepto el compromís de ser l’alcalde de tots els cambrilencs”§

En el seu discurs d’investidura Robert Benaiges va recordar els seus vint-i-set anys de militància política al PSC i el fet que aquesta era la tercera vegada que assolia l’alcaldia de Cambrils. “Crec en la política i en els polítics que de manera altruista i voluntària dediquen el seu treball i esforç en benefici de la col·lectivitat”, va dir. I va continuar el seu discurs dient: “accepto el compromís de ser l’alcalde de tots els cambrilencs, sense distinció d’idees, i hi comprometo el meu esforç, la meva voluntat i el meu treball”. Va parlar també dels acords assolits amb les altres forces d’esquerres per garantir un govern unit, coordinat i amb criteris comuns. Referint-se a l’oposició, va dir que els oferia el compromís del diàleg permanent i de l’acord. Concretament els va dir: “tindré sempre la mà oberta i el temps necessari per a vosaltres”. Quant al programa per als propers quatre anys, el va resumir en la voluntat de transformar Cambrils en una ciutat moderna, solidària i de progrés, i que calia situar el ciutadà per damunt de qualsevol altre element.

§ Les anècdotes§

 Oliver Klein i Joan Serra van formar la mesa d'edat
La primera anècdota del dia va ser la puntualitat de dos regidors, Salvador Franch i Enric Sirvent, que van entrar a la sala quan ja feia uns quants minuts que hi eren tots els altres regidors. Hi va haver una certa expectació, però puntualment a les 12 van entrar tots dos.

Per majoria absoluta (disset regidors) va guanyar la fórmula de prometre el càrrec (dos per imperatiu legal) davant dels quatre juraments. Vist amb més detall, les dues promeses per imperatiu legal van ser dels regidors d’ERC i els juraments van ser dels tres regidors del PP i del convergent Joan Serra.

Les mitjana d’edat del nou consistori és de 42,05 anys. El més jove és Oliver Klein i el de més edat Joan Serra. Per partits polítics, encapçala la llista de la mitjana més jove ERC amb 39 anys, seguit d’ICV amb 43 anys, PSC amb 43,15 anys, CiU amb 43,34 anys, la PLIC amb 46,67 anys i el PP amb 49 anys.

Comenta aquest article