Societat

Els actes solidaris en pro de La Marató de TV3, aigualits per la pluja

Per Redacció

La Penya Blanc i Blava del RCD Espanyol de Cambrils va servir un vermut al casal parroquial, ahir al matí

Enguany, els diferents actes solidaris en pro de La Marató de TV3 organitzats a Cambrils es van veure aigualits per la pluja i pel mal temps que van fer acte de presència al llarg de la jornada d'ahir diumenge.

Per un costat, estava previst que el Parc del Pescador acollís durant el matí, alguns estands solidaris de diferents associacions com l'Associació d'Afectats de Fibromiàlgia de Cambrils (AFICAM) o els alumnes de l'IES Ramon Berenguer IV. Aquestes activitats es van haver de suspendre per la insistent pluja que va caure al llarg del matí. Per altra banda, l'Agrupament Escolta Gent de Mar de Cambrils va instal·lar una petita paradeta a la plaça de l'Església de Sant Pere, per vendre alguns dolços i diferents peces de manualitats. Els joves escoltes es van haver d'aixoplugar sota el tendal d'un comerç proper, a causa del mal temps. En aquest mateix espai, al mig de la plaça de l'Església de Sant Pere, també estava previst que la Penya Blanc i Blava del RCD Espanyol de Cambrils oferís un vermut popular. Les inclemències meteorològiques també van obligar a modificar la ubicació d'aquesta activitat. Així doncs, els penyistes blanc-i-blaus van decidir oferir el vermut des del Casal Parroquial de l'església. Es van servir refrescos, patates xips i d'altres fruits secs. Finalment, la Penya Blanc i Blava va recaptar 461 euros per a La Marató de TV3.

Mercadet benèfic

Des de l'Associació de veïns del barri de La Llosa també han volgut col·laborar enguany amb La Marató de TV3, hi ho han fet amb un mercadet benèfic, que ha aconseguit recaptar un total de 3.100 euros. L'activitat va iniciar-se el passat cap de setmana, els dies 5 i 6, a la Confraria de Pescadors, tot i que també s'ha allargat a aquest darrer cap de setmana.
Tal com ha explicat la presidenta de l'associació de veïns –Ana M. Franquet–, "la intenció era fer-ho només una setmana, com l'any passat, però des de la Confraria de Pescadors ens van oferir la possibilitat de fer-ho també aquest cap de setmana". Així doncs, al llarg de quatre dies, el mercadet benèfic ha comptat amb una bona afluència de gent que ha pogut comprar tot tipus d'objectes com mobles, discos, jocs, figures de ceràmica i d'altes objectes per a la llar. Part d'aquests objectes han estat cedits per comerços cambrilencs, que han volgut col·laborar en aquesta iniciativa, mentre que una altra bona part dels objectes han estat donats per d'altra gent. La presidenta de l'Associació de veïns del barri de La Llosa –Ana M. Franquet– ha volgut agraïr la col·laboració de tota la gent que ha fet possible l'organització d'aquesta activitat solidària.

Quilt de patchwork solidari

Seguint amb els actes de solidaritat amb La Marató de TV3, un any més, les alumnes de l'escola "El Patch de Montserrat Forcadell" de Cambrils s'hi han sumat a la causa i han confeccionat dos quilts solidaris. Les dues peces s'han confeccionat entre totes les alumnes del centre, tot utilitzant la tècnica del patchwork. Pel sorteig d'aquests dos quilts, que tindrà lloc avui en el tradicional dinar de Sant Llúcia que organitza l'escola, s'han venut butlletes de participació. La recaptació d'aquesta venda de butlletes ha estat de 2.700 euros, que es destinaran a la causa d'enguany de La Marató.

Comenta aquest article