Informació general

Un treball de dos investigadors de la Universitat de Màlaga guanya el Premi Internacional Antoni de Gimbernat

Per Berta Ruiz

El president del Parlament de Catalunya –Ernest Benach– va ser l'encarregat de lliurar el primer premi al treball guanyador. Un dels doctors guardonats, Luis Felipe Romero, va recollir la placa commemorativa

Un treball de dos investigadors de la Universitat de Màlaga –els doctors Ramiro Rodríguez-Martínez i Luis Felipe Romero– va resultar ser el guanyador de la tercera edició del Premi Internacional Antoni de Gimbernat, que concedeix la Fundació Antoni de Gimbernat. Aquest premi va néixer fa tres anys per reconèixer els treballs sobre els avenços clínics i de laboratori en l'aplicació dels làsers en la medicina i la cirurgia. Ahir a la tarda va tenir lloc l'acte d'entrega de premis a la sala de plens del consistori cambrilenc.

Dos doctors malaguenys guanyen el primer premi

Aquests dos doctors malaguenys han guanyat el primer premi amb un treball que investiga en la millora de les aplicacions del làser en cirurgia, anomenat "El modelado de las estrategias de enfriamiento en la interacción láser-tejido: ayuda a mejorar los resultados de la aplicación clínica del láser". Segons el Comitè científic del premi aquest va resultar ser el treball guanyador, tot i que també va valorar especialment el treball presentat per la doctora Adriana Ribé de l'Institut Natàlia Ribé de Barcelona, que va obtenir un accèssit, per un treball sobre teràpia combinada per al rejoveniment del coll i l'aplicació del làser fraccionat no ablatiu i àcid hilaurònic estabilitzat d'origen no animal. Finalment, el Comitè Científic també va voler reconèixer l'aportació del doctor Franck M.P. Leclère, de la Universitat d’Heidelberg, Alemanya. En aquesta tercera edició del Premi Internacional Antoni de Gimbernat s'han presentat un total de dotze treballs procedents de diferents països europeus, així com d'Estats Units i d'Amèrica del Sud.

En aquest acte hi van ser presents el president del Parlament de Catalunya –Ernest Benach–; el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el president de la Fundació Antoni de Gimbernat –Mario Trelles– com a membres de la presidència del Premi; el professor de la Universitat Rey Juan Carlos i professor emèrit de l'Institut d'Anatomia i Biologia Cel·lular de la Universitat de Saarland –Pere Mestres Ventura– com a portaveu del comitè científic; el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona –el doctor Fernando Vizcarro–, el president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears –Josep Maria Solé– i el vicerector de Relacions Externes de la URV, Santiago Castellà, com a membres del comitè honorífic.

Implicació de Cambrils en la investigació i la recerca científica i mèdica

En el torn de parlaments, els diferents membres dels comitès científic i honorífic van coincidit en destacar la gran qualitat dels treballs rebuts, així com la constant implicació de Cambrils i de la Fundació Antoni de Gimbernat en la recerca, en la investigació i en els avenços científics i mèdics amb l'objectiu constant de millorar la salut dels pacients. Per altra banda, els tres membres de la presidència del Premi Internacional Antoni de Gimbernat també van remarcar la sensibilitat de Cambrils i de les institucions que hi donen suport –Ajuntament de Cambrils, Diputació de Tarragona i Generalitat de Catalunya– en l'impuls d'iniciatives com aquesta, que impulsa la investigació científica i projecte el nom de Cambrils. En la seva intervenció, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també va fer un repàs per la figura d'Antoni de Gimbernat, un dels fills il·lustres de Cambrils, "un savi en anatomia i en cirurgia, que segueix sent l'únic espanyol esmentat en tots els textos d'anatomia humana".

Després de l'entrega de premis, es va procedir a fer la lectura i presentació dels treballs guanyadors. Per cloure l'acte es va comptar amb la intervenció del president del Parlament de Catalunya –Ernest Benach– i finalment, les alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils –Àngela Godoy, Sandra Plademunt, Natàlia Salat i Carla Franch– van oferir una petita actuació musical.

Foto de grup amb les autoritats presents en l'acte i els guanyadors. D'esquerra a dreta, Robert Benaiges, Adriana Ribé, Ernest Benach, Luis Felipe Romero, Josep Poblet, Mario Trelles i Franck M. P. Leclère

Comenta aquest article