Societat

La Festa Major viu els actes més tradicionals amb la processó i la ballada dels elements festius

Per Berta Ruiz

Ballada dels gegants i els nanos a la plaça de l'Església, ahir al matí

Cambrils va viure ahir, 8 de desembre, els actes centrals de la Festa Major de la Puríssima. Per encetar la jornada festiva, l'església parroquial de Santa Maria va acollir la tradicional missa major. A la sortida de missa, es va iniciar la processó de la Immaculada, en la què, alguns feligresos van portar la imatge de la Puríssima per diferents carrers del Barri Antic. La comitiva va anar acompanyada pels nanos de Cambrils, els gegants Ermengol i Magdalena, els gegantons Marquès de Los Vélez i el Cabo Quiñones, els membres del Ball de Bastons de Cambrils, una comitiva d'autoritats locals i finalment, Els Ministrers de la Ciutat de Barcelona, que tancaven el seguici.

Un cop es va completar la processó –que va passar pel carrer de les Creus, pel carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, pel carrer Major i, novament va baixar pel carrer de les Creus–, es va arribar a la plaça de l'Església. Entre una munió de persones, els diferents elements festius van iniciar un seguit d'actuacions al mig de la plaça. Els primers en fer-ho van ser els nanos i els gegants de la Colla Gegantera Tota l'Endenga i després, el Ball de Bastons de Cambrils –amb les seves diferents formacions– finalment, els barcelonins Els Ministrers de la Ciutat de Barcelona van tancar l'acte amb una actuació musical.

El programa festiu de la festa de la Immaculada va seguir a la tarda amb el concert de Festa Major amb l'orquestra Venus al Palau Municipal d'Esports. Seguidament, també es va iniciar el ball de Festa Major amb la mateixa formació musical.

Comenta aquest article