Informació general

Les obres de la nova estació de tren de Cambrils es licitaran abans de finals d'any

Per Berta Ruiz

Obres del viaducte que travessarà la zona esportiva municipal, davant la riera d'Alforja

El projecte de la nova estació de tren de Cambrils s'aprovarà i es licitarà abans que s'acabi aquest any 2009. Aquesta informació es desprèn de la visita que va realitzar una delegació cambrilenca formada per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge –Daniel Pallejà– aquest passat dimecres al Ministeri de Foment, a Madrid.

Nova estació de tren i estació d'autobusos

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge –Daniel Pallejà– va confirmar a Revista Cambrils Diari Digital que en les properes setmanes s'aprovarà el projecte i es licitaran les obres de la nova estació de tren de Cambrils. Recordem que, des de fa uns mesos s'està treballant en el tram de viaducte que va des de la riera d'Alforja en direcció al nord.

D'aquesta visita al Ministeri de Foment, Pallejà va comentar que, "ja ens han facilitat tota la documentació definitiva, i per tant, el projecte ja està enllestit". La delegació cambrilenca va poder conèixer com està previst que s'hi ubiqui la nova estació d'autobusos i "com encaixa tot el tema de la mobilitat i de les necessitats d'aparcament que generarà aquesta zona. A més, també vam anar per conèixer com aclarirem tècnicament els accessos a la zona esportiva que queda encaixada entre la via del tren i l'autopista", va comentar Pallejà. Per un altre costat, segons va afegir el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, "també vam voler aclarir com quedarà la mobilitat de les persones a peu, per tal de garantir la permeabilitat i la bona comunicació amb aquest espai". Daniel Pallejà va assenyalar  que, "vam quedar molt contents amb el que ens han ensenyat". A més, quan es faci la licitació, el Ministeri de Foment facilitarà una nota de premsa amb les característiques de la nova estació de tren de Cambrils i les primeres imatges del projecte.

Projecte de l'avinguda de Darwin

Per altra banda, pel que fa al possible finançament del projecte de l'avinguda de Darwin –que connecta amb aquesta nova zona de transports– Pallejà va comentar que "aquest tema ha quedat damunt de la taula, pendent d'una propera reunió. Sobre aquesta qüestió, entrem en una discussió de si aquest és un accés necessari per a l'estació, i per tant hi podria haver una vinculació per part d'Adif i el Ministeri de Foment en les despeses de desenvolupament d'aquest vial, o bé si aquest és pròpiament un vial urbà i la competència del qual hauria de ser exclusivament de l'Ajuntament. En aquest estira i arronsa estem".

Comenta aquest article