Informació general

L'Ajuntament confia signar ben aviat el conveni de desafectació de l'N-340

Per Berta Ruiz

Imatge de l'N-340 al seu pas per l'Eixample de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils rebrà uns 960.000 euros de compensació econòmica per a la desafectació de l'N-340. Així ho va recollir ahir una delegació cambrilenca encapçalada per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge –Daniel Pallejà– en una visita a la Dirección General de Carreteras del Ministeri de Foment, a Madrid.

Uns 906.000 euros per a la desafectació de la carretera i 800.000 euros per a l'enderrocament del pont

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge –Daniel Pallejà– va donar detalls a Revista Cambrils Diari Digital dels diferents temes tractats durant la visita d'ahir a Madrid. Segons va comentar Pallejà, per un costat, es va tractar el conveni de desafectació de l'N-340 i el calendari previst pel Ministeri de Foment per a la signatura del mateix. "En els propers dies ens ho acabaran d'aclarir en funció d'una qüestió pressupostària relacionada amb el traspàs de la carretera, que passarà de titularitat estatal a titularitat municipal". La compensació econòmica que rebrà l'Ajuntament, està marcada per llei, i correspon a uns 204.000 euros per quilòmetre desafectat. Si a Cambrils en són 4,5 quilòmetres desafectats, el consistori cambrilenc rebrà uns 960.000 euros, que es destinaran a la reconversió d'aquest espai en un vial municipal, és a dir, una nova avinguda urbana.
A banda, aquesta reconversió també inclou l'enderrocament del pont de l'N-340 al seu pas per la riera d'Alforja. En aquest cas, el consistori cambrilenc també rebrà una altra partida extraordinària per valor d'uns 800.000 euros, inclosa en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2009. Segons va afegir Pallejà, la signatura d'aquest conveni també ha de ser imminent.

Un altre tema tractat ahir, segons va apuntar Pallejà, en relació al conveni de desafectació de l'N-340, correspon a l'aprovació definitiva del polígon de Les Comes. Pallejà va dir que, "l'informe de Carreteres de l'Estat deia que fins que no estigués desafectada la carretera no podien contemplar la seva modificació dins del projecte del Pla Parcial". Això mateix passa amb dos plans parcials més: un, correspon al polígon on està situat l'aparcament del costat del supermercat Mercadona de l'avinguda d'Adelaida –a tocar del pont de l'N-340– i l'altre polígon és el sector 4 Antígons –situat darrere del supermercat Lidl a tocar de la benzinera situada al costat de la carretera–. Aquestes dues zones són sectors de desenvolupament del Pla General, que estan subjectes a la futura desafectació de la carretera.

Millorar la il·luminació de la rotonda d'accés a Vilafortuny des de l'A-7

D'altra banda, tal com va explicar Pallejà, durant la visita a la Dirección General de Carreteras també va sorgir el projecte de millora de la il·luminació de la rotonda d'accés a Vilafortuny des de l'A-7. "Hem fet la gestió, sense comprometre terminis, però ens han confirmat que tenen disponibilitat pressupostària per fer aquest tipus d'operacions. Així doncs, faran aquesta actuació de millora en aquesta rotonda", va assenyalar Pallejà.

Comenta aquest article