Esports

Joan Carles Pallejà i Xavi Prim guanyen la carrera cambrilenca del Campionat provincial de slot

Per Raquel Samaniego

Imatge d'un moment de la competició Resistarraco, celebrada aquest passat cap de setmana

Cambrils ha estat escenari, per primera vegada, d'una de les proves del campionat provincial de slot, conegut popularment com 'Scalextric', i que es va celebrar aquest passat cap de setmana. Joan Carles Pallejà i Xavi Prim són els dos cambrilencs que han anat  participant en el campionat amb l'equip Gassafondu, aconseguint en aquesta ocasió la primera posició, superant els favorits per guanyar la competició, que són de Valls. A la prova cambrilenca, celebrada aquest passat cap de setmana, hi van prendre part, a més, dos altres equips cambrilencs: el Gassafondu II, format per Joan Vizcaino i Sito Mayenco, que van quedar en sisena posició; i el Forapista Cambrils, format per Jordi Ferré i Gerard Salvadó, que van quedar vuitens. En els tres dies de competició hi van prendre part 16 equips.

Aquesta activitat va comptar amb una bona acollida l'any 2000, quan diferents aficionats van impulsar-ho i molts dels que anys enrere havien jugat a aquest joc van voler prendre part de la iniciativa, entre ells, els dos cambrilencs.
'Resistarraco' és el nom que pren aquesta competició, que té les seves categories superiors en els campionats de Catalunya, Espanya, Europa i mundial. El campionat tarragoní consta de set proves que es porten a terme en diferents ciutats i pobles de la demarcació. Cambrils ha celebrat la sisena prova, i la darrera es portarà a terme a Vila-rodona. De moment, Pallejà i Prim se situen en la quarta posició de la classificació d'una vintena d'equips d'arreu del territori.

Enguany és la primera edició del campionat amb aquest nom, 'Resistarraco'. Una de les noves normes és que els participants han de muntar el seu motor i els pneumàtics mitja hora abans de la carrera, sempre davant dels responsables de l'organització, per tal d'evitar possibles avantatges, cosa que succeïa en anteriors edicions.

Comenta aquest article