Informació general

Es col·loquen nous motius nadalencs al carrer per il·luminar les festes

Per Berta Ruiz

Nova il·luminació nadalenca instal·lada al carrer de l'Hospital

L'Ajuntament de Cambrils ha iniciat en els darrers dies la instal·lació de l'enllumenat nadalenc de cara a les properes festes de Nadal. Per quart any consecutiu, l'Àrea de Promoció de Ciutat juntament amb el Pla de Dinamització Comercial Cambrils Obert posen en marxa una campanya conjunta per "il·luminar" les zones més comercials de Cambrils.

Il·luminar les zones més comercials

Tal com ha explicat el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– a Revista Cambrils Diari Digital, "tenim dos tipus d'enllumenat: un, que distribueix l'Ajuntament per tot el municipi, i l'altre que és el que pactem amb els comerciants de Cambrils. A les zones tradicionals de més comerç com la façana marítima del port, la rambla de Jaume I i els seus carrers perpendiculars, la plaça de Mossèn Joan Batalla i als carrers de Pere III i de Francesc Pérez Dolç, a la Parellada entre d'altres; les botigues que participen en aquesta campanya paguen una quota addicional per tenir un millor enllumenat, el que en diríem "enllumenat comercial". Degut a l'esforç econòmic que aporten els botiguers, aquests carrers poden tenir més quantitat i més qualitat en l'enllumenat". Pel que fa a la despesa d'aquesta iniciativa, Klein ha comentat que "la despesa pel lloguer dels motius nadalencs és assumida pels comerços, mentre que l'Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils assumeix el cost de la instal·lació, el manteniment i el consum elèctric. Això suposa que l'Ajuntament suporta més del 50% de la despesa total".

Segons ha dit el regidor de Promoció de Ciutat, "fa uns mesos que vam iniciar les reunions amb els botiguers. En aquells carrers que creiem que volen participar en aquesta iniciativa, escollim un responsable de cada carrer. Aquest "cap de carrer" s'encarrega de buscar més botiguers que estiguin interessats en contribuir en la il·luminació. En aquestes reunions també hi participa l'empresa a la qual els hi lloguem els motius, i a través d'uns prospectes, els mateixos botiguers són els que escullen els motius nadalencs que més els hi agraden".

Més il·luminació que l'any passat

Els demés motius es col·loquen a les principals vies d'entrada i sortida del municipi, segons ha dit Klein. "Per un costat, il·luminem de manera especial el comerç, i per altra banda, treballem per a que tota la ciutat tingui la seva part d'il·luminació, és a dir, redistribuïm els motius sobrants. Aquests motius són llogats per l'Ajuntament, tot i que també hi ha els motius de tota la vida que es mantenen en els magatzems, que es van col·locant, i que cada any anem augmentant". Aquesta instal·lació la realitza l'àrea de Serveis Generals.

Mercat de Nadal i Fira Regal de Nadal

D'altra banda, aquest proper divendres 4 de desembre a les 18 hores s'inaugurarà el Mercat de Nadal al passeig Miramar; mentre que dissabte 5 de desembre a les 12 hores s'inaugurarà la Fira Regal de Nadal a la plaça d'Espanya. Ambdues fires estaran connectades pel trenet turístic. Al port s'instal·larà una atracció pels més petits, mentre que a la plaça d'Espanya hi haurà diferents actuacions infantils.

Comenta aquest article