Informació general

Cambrils s'uneix al Dia Internacional contra la violència de gènere

Per Berta Ruiz

La regidora de Polítiques Socials i Salut, Maricel Llaveria, va ser l'encarregada de llegir el manifest

Ahir, 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, Cambrils va sumar-se als diferents actes relacionats vers aquesta problemàtica. A les dotze del migdia, diferents regidors del consistori cambrilenc van sortir a les escales de la Casa de la Vila per sumar-se a l'acte institucional juntament amb més persones que s'hi van acostar. La regidoria de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils –Maricel Llaveria– va ser l'encarregada de fer la lectura del manifest de rebuig contra la violència masclista.

Una xacra social

Al llarg del manifest, Maricel Llaveria va tenir unes paraules de record per a totes aquelles dones que han mort víctimes de la violència de gènere al llarg d'aquest 2009 a Catalunya. També va recordar que aquesta és una xacra social que "ha esdevingut una de les majors vulneracions dels Drets Humans i que afecta directament a la salut i a la seguretat de les dones. Aquesta problemàtica destrossa vides, famílies i comunitats". Des de les institucions, segons va llegir Maricel Llaveria, "s'estan esmerçant tots els esforços i recursos possibles per fer-hi front. Hem d'actuar més enllà de la violència a la parella i a la família. Hem de lluitar contra les agressions sexuals, les mutilacions dels òrgans genitals femenins i contra l'explotació de les dones i les nenes. Hem de seguit treballant en les tasques de sensibilitzar i canviar els estereotips sexistes. Des de les institucions catalans seguirem treballant per eradicar la violència masclista".

49 víctimes de la violència al llarg de 2009 a l'Estat

Després de la lectura del manifest es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència de gènere. Recordem que al llarg d'aquest 2009, ja han mort 49 persones víctimes d'aquesta violència, segons dades de la Delegació del Govern del Ministeri d'Igualtat. Per cloure l'acte, es va fer un enlairament de globus blancs com a acte simbòlic de rebuig a la violència de gènere.

Taller sobre la violència en les relacions de parella

En el marc d'activitats entorn el Dia Internacional contra la violència de gènere, demà divendres tindrà lloc un taller al centre cívic Les Basses sota el títol "La violència en les relacions de parella", a càrrec de l'Institut Català de les Dones. Aquest taller, que es farà entre les 15 i les 17 hores, està obert a tota la ciutadania i té l'objectiu de facilitar un espai de debat sobre els comportaments abusius que sovint es produeixen en la vida quotidiana i en les relacions de la parella.

El personal de l'Ajuntament i diferents ciutadans es van sumar a l'acte i van enlairar globus bancs

Comenta aquest article