Informació general

L'oposició critica que es tiri endavant la construcció del futur edifici d'Aparcam que s'haurà de sufragar "amb multes, sancions i zones blaves"

Per Berta Ruiz

 
 
 A dalt, Xavier Martí, Mercè Dalmau i Francesc Garriga, en roda de premsa. A sota, la maqueta del nou edifici d'Aparcam
Els tres grups de l'oposició –PLIC, CiU i PP– van oferir una roda de premsa conjunta ahir al matí per mostrar la seva disconformitat amb la propera construcció de l'edifici de l'empresa municipal Aparcam S.L.M, que anirà situat a un solar de l'avinguda del Sol, a Sol Cambrils a tocar de la riera de Riudoms. L'inici de les obres està previst pel proper mes de gener de 2010.

L'obra tindrà un cost de més d'un milió d'euros

Les tres formacions polítiques van coincidir a dir que aquest "no és moment oportú" per tirar endavant una obra que tindrà un cost de més d'un milió d'euros, que s'haurà d'assumir a través d'un préstec. El portaveu del PP –Francesc Garriga– va criticar que es tiri endavant la construcció d'aquest nou edifici, "mitjançant un préstec, ja que creiem que ara no és el moment adequat. Aquest préstec s'haurà de tornar i la única forma d'ingressos que té aquesta societat és a base de sancions, de multes i de les retirades de cotxe amb les grues municipals". Segons Garriga, "això suposarà una càrrega i una pressió cada vegada més forta per als ciutadans, i per això no hi estem gens d'acord. Demanaríem al govern que es replantegi la construcció d'aquest edifici i que s'ajorni per a un moment més adequat".

Mercè Dalmau: "La major part dels ingressos pressupostats per aquesta societat provenen de l'estacionament en zones blaves, de multes, sancions i de la retirada de les grues"

En la mateixa línia, la portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va recordar que en el darrer consell d'administració d'aquesta societat municipal ja es van aprovar els pressupostos per a l'any 2010, en els quals es contempla la partida d'inversions amb un milió d'euros per aquesta obra. "Hem volgut manifestar la nostra oposició a aquesta construcció, ja ho vam fer quan ens van presentar la proposta, tot i que ja ens la van portar donada i beneïda", va dir Dalmau. Per la portaveu de CiU, "aquest no és el moment adequat per fer una inversió d'aquest tipus, i més si es té en compte que la totalitat del finançament es farà a través d'una hipoteca. La major part dels ingressos pressupostats per aquesta societat provenen de l'estacionament en zones blaves, de multes, sancions i de la retirada de les grues i una part molt petita prové de subvencions i ingressos que provenen d'altres administracions públiques". Mercè Dalmau també va insistir que aquesta societat només té un any de funcionament, i per tant "veiem molt agosarat fer una inversió tan elevada".

Xavier Martí: "Si van justos de diners, podria haver un increment de zones blaves i una pressió molt més forta per part de la Policia"

Finalment, el portaveu de la PLIC –Xavier Martí– també va mostrar la disconformitat del seu grup vers aquest projecte de construcció. Segons va dir, "aquest consell d'administració comença amb mal peu. Nosaltres gairebé hi som de manera testimonial, ja que ens porten tots els projectes definits per a la seva aprovació, i ens agradaria participar una mica més en la presa de decisions".
Martí va recordar que des de la PLIC es va donar suport a la creació de la societat municipal Aparcam, tot i que va criticar que, "en moments de crisi, aquesta no és la inversió adequada. Pensem que aquest edifici no és una prioritat". Sobre el finançament d'aquesta societat, el portaveu de la PLIC també va apuntar que, "donat l'increment de zones blaves que hi ha hagut en els darrers anys, això ens fa pensar que si van justos de diners, hi podria haver un increment de zones blaves i una pressió molt més forta per part de la Policia Local".

Un altre tècnic de mobilitat

En la seva intervenció, Xavier Martí també va criticar que s'hagi contractat un altre tècnic de mobilitat. Recordem que l'agost de 2008, l'Ajuntament de Cambrils va contractar una tècnica de mobilitat per tal de desenvolupar un Pla de Mobilitat Urbana. "Tenim un tècnic de mobilitat i ara s'incrementa amb un altre tècnic. Volem que es posi damunt de la taula el treball que s'ha fet des d'aquest departament per veure si hi ha la necessitat real de crear una plaça més", segons va afegir Martí. De fet, segons el regidor de la PLIC, "a Tarragona només tenen un tècnic de mobilitat. Per tant, a Cambrils també es podria cobrir amb una persona".

Comenta aquest article