Cultura

Tallers d'astronomia i ciència al Centre Cultural en el marc de la Setmana de la Ciència

Per Berta Ruiz

En els tallers, els més petits van poder crear diferents instruments astronòmics

En el marc del programa d'activitats de la Setmana de la Ciència d'enguany, el Centre Cultural i Ocupacional va ser l'espai aquest passat dissabte al matí d'un seguit d'activitats relacionades amb l'astronomia i la ciència.

Des de les deu del matí fins les dues del migdia, els participants van poder realitzar diferents activitats. Per un costat, a l'Espai El Pati es va instal·lar el Cinesfèric, un planetari en el que es va projectar la pel·lícula en 3D "Origins of Live". Per altra banda, a la sala d'actes s'hi va ubicar "L'Espai de l'astronomia", on els més grans i petits van poder fer diferents tallers relacionats amb Galileu. Els més menuts van construir diferents aparells astronòmics casolans com una brúixola –per orientar-se–, un llunari –per localitzar la lluna– i un nocturlabi, que és un rellotge de nit.

Més activitats de la Setmana de la Ciència

Les activitats de la Setmana de la Ciència segueixen aquesta tarda amb el concert "Música i Astronomia" a la Cripta de l'Ermita a les 19 hores. Aquest concert serà una suite orquestral a càrrec d'instrumentistes del Conservatori de Tarragona, Néstor Eidler al violí, Rodolfo Zanni al violoncel i bandoneó i Irene Aizemberg al piano. Aquesta activitat està organitzada pel departament de Cultural i l'Antena del Coneixement de la URV.

Demà dimarts, també tindrà lloc la descoberta de la placa commemorativa dedicada a Charles Darwin al costat de la Font del Centenari, a les 11 hores. A les 19 hores de la tarda al Centre Cultural també es farà la conferència "Darwin en su tiempo y en el nuestro" a càrrec de Jesús Mosterín.

Comenta aquest article