Informació general

Un taller de participació ciutadana debat com s'ha de fomentar la integració dels veïns al Barri Antic

Per Raquel Samaniego

Diferents tècnics del territori van formar una taula rodona per debatre diversos aspectes a millorar

Un taller sobre creativitat en participació ciutadana va posar de manifest, el passat divendres a la tarda, que el Barri Antic de Cambrils ha de millorar alguns aspectes per fomentar que els seus ciutadans formin part de les diferents associacions amb les que compta el barri. Aquesta activitat es va realitzar a Cambrils ja que el nostre municipi forma part de la Xarxa de Participació Ciutadana del Camp de Tarragona.

Aquest taller s'emmarcava en les jornades organitzades a nivell provincial, i diferents poblacions com Reus, Tarragona o Mont-roig també van celebrar diversos tallers debatent assumptes com la infància o la joventut. Per aquest motiu, diversos tècnics d'aquests ajuntaments, així com del Consell de la Gent Gran del Baix Camp o d'altres entitats o empreses del territori, van formar el grup que el divendres va debatre a Cambrils sobre el nostre Barri Antic.

Un 26% dels veïns del Barri Antic són immigrants

Aquests tècnics van fer un itinerari per tal de conèixer el barri i la seva recent remodelació, així com també per saber quins són els canvis que encara ha de viure amb els nous equipaments de la Torre del Llimó o el Forn del Tallero. Després, totes aquestes persones es van reunir al Centre Cultural i Ocupacional per tal d'efectuar una pluja d'idees amb l'objectiu de millorar la cohesió social del barri i els processos participatius.

D'aquest debat van sorgir dues idees principals. En un primer lloc, degut a que un 26% de les persones que hi viuen són immigrants, s'ha de fomentar que aquests s'integrin en les diferents associacions que hi ha, ja sigui la veïnal, la de dones, dels col·legis, etc. Per fer-ho més fàcil, es va proposar que totes aquestes entitats arribessin a un acord per fer una activitat tots plegats. I en un segon lloc, fer un programa d'activitats informals, és a dir, fer racons dinàmics al barri organitzant activitats que tothom pugui participar-hi.

Comenta aquest article