Informació general

"Posa't la gorra" per 12 euros en solidaritat amb els nens amb càncer

Per Berta Ruiz



Miquel Javaloy i Mireia Barea, el passat divendres en la presentació de la campanya "Posa't la gorra"
El passat divendres es va presentar en roda de premsa la campanya de la festa "Posa't la gorra" que tindrà lloc el proper dissabte 28 de novembre a Port Aventura, a partir de les 10 hores del matí. L'acte va anar a càrrec del delegat d'AFANOC a Tarragona –Miquel Javaloy– i Mireia Barea del departament de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils.

Donar a conèixer el càncer infantil i sensibilitzar la societat

Tal com va explicar Javaloy, "aquesta és una campanya de sensibilització per donar a conèixer el càncer infantil a la societat. En aquesta festa els grans protagonistes són els nens i les seves famílies, amb l'objectiu de restar-li una mica del dramatisme que suposa aquesta malaltia".
A més de sensibilitzar i informar, aquesta campanya també té l'objectiu de recaptar fons amb la finalitat de pal·liar, en la mesura que sigui possible, les mancances en serveis i instal·lacions i recolzar el projecte de la casa d'acollida per a famílies desplaçades a Barcelona amb infants malalts de càncer. Aquesta casa porta per nom La casa dels Xuklis, i ja s'ha començat a construir amb l'adequació d'unes instal·lacions hospitalàries per a tractaments ambulatoris i per mantenir els serveis que s'estan donant des de l'AFANOC a aquelles famílies que venen a rebre el tractament a Catalunya.

D'altra banda, segons va comentar Miquel Javaloy, l'associació també ha signat recentment un conveni amb l'Hospital Joan XXIII de Tarragona per condicionar una habitació destinada al tractament de nens amb càncer. Segons va dir Javaloy, "la planta d'adults també és compartida amb els nens. És una de les zones més antigues de l'hospital i és força depriment. L'Hospital ha posat a disposició una habitació per a l'AFANOC, per tal de reformar-la, "pediatritzar-la" i donar-li un toc infantil. També es disposarà de voluntaris i tractament psicològic per donar suport a les famílies".

Gorres solidàries per 12 euros

A partir de les 10 del matí del proper dissabte s'iniciarà la festa "Posa't la gorra" a Port Aventura. El punt central de la festa serà la plaça de l'àrea de la Xina, on tindran lloc diferents tallers, actuacions, pallassos, màgia i jocs i actuacions. A les 12 hores del migdia també es farà la lectura d'un manifest.
Per poder entrar a Port Aventura i participar a la festa, caldrà adquirir la gorra solidària anticipadament per un preu de 12 euros, que inclourà l'entrada al parc. A Cambrils es pot adquirir al Centre Cultural i als centres escolars cambrilencs fins un dia abans de la festa. Segons va explicar Javaloy, "a tot Catalunya s'han distribuït un total de 15.000 gorres solidàries. Les gorres no es podran comprar al parc, sinó que s'hauran d'haver comprat abans". A banda de la festa a Port Aventura, també està prevista una nova festa al Zoo de Barcelona el proper 19 de desembre.

Comenta aquest article