El cambrilenc Nacho Rodríguez s'emporta la medalla de bronze en el primer rànquing infantil de la temporada

Per Miquel A. Díaz

Un equip de quatre judokes infantils del Club Escola de Judo Cambrils, nascuts el 1996 i 1997, es van desplaçar fins al pavelló Llars Mundet de Barcelona per disputar el primer rànquing català d’aquesta categoria. L’objectiu del campionat era puntuar per assolir la classificació en el Campionat d’Espanya infantil de 2010.

L’equip estava format per Nacho Rodríguez Sarrato i Hèctor Miguel en la categoria de menys de 66 quilos; Gonzalo Díos al pes de menys de 44 quilos; i Aida Moreno Díaz al pes de menys 48. Aquesta última noia va ser la primera judoka del club en competir. Va començar amb bon peu guanyant el primer combat de classificació per immobilització de lluita al terra, però tot i aquest bon inici, els dos combats posteriors que va disputar per la classificació a semifinals no va poder superar-los, caient així eliminada de la lluita pels primers llocs.

Gonzalo Díos va tenir pitjor sort i només va poder disputar un combat, que va perdre per tècnica d’immobilització. Gonzalo va sortir amb molta empenta, però una lesió de genoll que arrossega aquesta temporada ja l’havia predisposat mentalment de que no rendiria al cent per cent. Va sortir a lluitar massa esverat, una situació que va aprofitar el seu adversari per immobilitzar-lo quan va cometre una errada d'atac.

Nacho Rodríguez, medalla de bronze

Tant Hèctor com Nacho van fer molt bons combats lluitant pels punts durant tota la competició. Hèctor va disputar una bona competició guanyant el primer combat per punt de tècnica de maluc, i dels combats que va disputar posteriorment es pot destacar que sempre va lluitar amb moltes ganes i amb una posició correcta, un fet que ha millorat molt el seu judo de la darrera temporada. Finalment, Hèctor va acabar en setena posició.

Per altra banda, Nacho va començar guanyant el primer combat i perdent el segon per contra, però va ser repescat per disputar la medalla de bronze. La resta de la competició la va fer amb un esperit de lluita molt gran, guanyant el tres combats posteriors molt elegantment i aconseguint finalment la medalla de bronze d’aquest pes.

Aquesta va ser la única medalla que es va emportar un dels judokes cambrilencs, però malgrat no haver pujat al podi, la resta va manifestar que aquesta experiència els hi serveixs com a bagatge per a posteriors competicions.