Informació general

Es presenta en públic "El Baix Camp decideix", la coordinadora comarcal de les consultes sobre la independència

Per Redacció

Representants de les agrupacions de Maspujols, Vilaplana, Alforja. Montbrió del Camp i Almoster amb el cartell de la consulta del proper 13 de desembre sobre la independència de Catalunya

Ahir es va presentar a la seu d'Òmnium Baix Camp, a Reus, la coordinadora comarcal de les consultes sobre la independència de Catalunya "El Baix Camp decideix". Aquesta coordinadora ha estat promoguda per les comissions locals de cinc poblacions de la comarca que en aquests moments tenen engegats els processos per a fer la consulta, a més d'Òmnium Baix Camp. Les poblacions del Baix Camp que ja han fet aquest pas són Alforja, Almoster, Maspujols, Montbrió i Vilaplana.

La coordinadora "El Baix Camp decideix" segueix el model creat per Osona Decideix i La Garrotxa Decideix, i pretén unir esforços en l'organització de les consultes locals sobre la independència de la nació catalana que es portin a terme a la comarca del Baix Camp, tant el proper 13 de desembre com en dates posteriors. L'objectiu és fer el possible perquè les consultes es desenvolupin amb la màxima transparència, veracitat, fiabilitat i, sobretot, participació.

Espai per a qui vulgui organitzar consultes al seu municipi

Segons explicava ahir el portaveu de "El Baix Camp Decideix", Ramon Elias, "la coordinadora és un espai idoni per a totes les persones que vulguin participar en les consultes i resideixin en un municipi que no organitza referèndum". A banda, aquesta coordinadora portarà a terme tasques com són la crida al voluntariat a nivell comarcal, la recollida de donatius, la venda de productes per al finançament de les consultes, la posada en comú d'experiències i coneixements i qualsevol altra tasca de coordinació i d'ajuda mútua.
Els representants de les diferents agrupacions locals que van ser presents a l'acte van explicar la seva experiència i els actes programats fins el dia del referèndum. Cal destacar que Almoster ha organitzat per al proper 26 de novembre una xerrada de l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, que anirà seguida d'un sopar-col·loqui.
dels cinc municipis que tenen previst, de moment, fer el referèndum Alforja és l'únic que no ho farà el proper 13 de desembre i el deixa per la propera tongada de consultes, a realitzar a principis de l'any vinent.


Comenta aquest article